1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Uzmanību, vilki!

Nomedījot atļauto vilku skaitu - 280, janvāra otrajā pusē Latvijā noslēdzās plēsēju medību sezona. Taču Latgalē, pierobežā, vilki turpina sirot. Pierobežas ciemos aiznesti un saplosīti vairāki suņi. Mednieki uzskata,- ja vilkiem pietrūks barības, pelēči var uzbrukt arī nobarojamiem liellopiem, ja tie uzturas laukā.

Balvos slēgts bērnudārzs

Vakar Balvu novada domes sēdē apstiprināja lēmumprojektu par Balvu novada pašvaldības iestāžu vadītāju pienākumu pildīšanu to prombūtnes laikā, kas paredz, ka Balvu pirmsskolas izglītības iestādes “Pīlādzītis” vadītāja vietnieku izglītības jomā Inu Aizupi un skolotāju logopēdi Ingu Mičuli aizstāj saimniecības daļas vadītāja Ineta Leišavniece. Balvu novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Inta Kaļva deputātiem paskaidroja, ka šis lēmums nepieciešams, jo trīs cilvēku vadībai ir konstatēta saslimšana ar Covid-19, turklāt bērnudārzs no pirmdienas ir slēgts. 

Sociālie pakalpojumi ar relaksācijas odziņu

Īstenojot Eiropas Sociālā fonda projektu par deinstitucionalizācijas pasākumiem, Balvu novada pašvaldība sakārtojusi telpas divās ēkās Balvos. Šobrīd notiek iekštelpu aprīkošana un nepieciešamo iekārtu uzstādīšana. Ir cerība, ka ar martu varētu svinīgi vērt durvis Vidzemes un Liepu ielas mājās, aicinot nākt atbilstošās mērķgrupas klientus saņemt viņiem paredzētos sociālos pakalpojumus.

“Esam pārliecināti, ka savu panāksim!”

Pērn gada nogalē Baltinavas novada iedzīvotājs Aigars Bukšs apmeklēja satiksmes ministru Tāli Linkaiti, lai iesniegtu viņam iedzīvotāju parakstītu vēstuli par nepieciešamību turpināt Tilžas – Baltinavas ceļa sakārtošanu, uzklājot ceļam asfalta segumu. Aigars tic, ka viņa iniciatīvu atbalstīs. Dzīve taču virzās uz priekšu! Katrs jauns gads sākas ar jaunām iecerēm, arī darbiem. Arī šis jaunais gads sācies ne vien ar jauniem sapņiem, bet arī jaunu attīstības programmu izstrādi, jaunu plānošanas periodu Eiropas Savienības struktūrfondu sadalē, kas kaut kādā veidā tomēr dzīvi virza uz priekšu.

Latgales tradīciju ilgtspēja mūsdienīgā vidē

14. un 25.janvārī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā “Gors”, norisinājās divu tiešsaistes semināru cikls “Latgales tradīciju ilgtspēja mūsdienu vidē”. Semināru mērķis bija aktualizēt Latgales nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas un popularizēšanas iespējas. Semināru dalībnieki pārstāvēja dažādas kultūras un amatniecības jomas, piedāvājot savu pieredzi ne tikai Latgales, bet arī citu reģionu interesentiem.

vadi

Veiksmes prognoze


.