1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Jadviga, Laura

“Balvos ne kalnu, ne pilsdrupu”

Balvu Novada muzeja darbinieki sociālajos tīklos cītīgi atgādina, ka februāris ir Balvu pilsētas dzimšanas dienas mēnesis! Lai arī publiski pasākumi izpaliks, jāpiekrīt, ka mēs ar savu pilsētu lepojamies. Savulaik dzejnieks Bruno Vilks teica viedus vārdus: “Balvos ne kalnu, ne pilsdrupu, tomēr tie mīļi man šķiet...” Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

Kur būs nākamā osta?

28.janvāra Balvu novada domes sēdē apstiprinātais 2021.gada pašvaldības budžets, kā atzina klātesošie deputāti (sēdē nepiedalījās Sandis Puks), ir vēsturisks vismaz divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, to var vērtēt kā četru gadu darba atskaiti. Otrkārt, pēc vēlēšanām visticamāk mainīsies deputātu sastāvs, tāpat arī neizpaliks budžeta izmaiņas. ‘Par’ 2021.gada budžetu nobalsoja divpadsmit deputāti, ‘atturējās’ Sandra Kindzule un Pēteris Kalniņš.

Darba pietiek, atliek vien darīt

Šogad mūs visus priecē ziemīgās ainavas, kas tā vien atgādina skaistu ziemas pasaku. Taču – kur sniegs, tur arī darbs. Jau otro nedēļu Viļakas pilsētas ielas un celiņus tīra jauns un kompakts traktors, kuru šogad par 31 887,97 eiro iegādājusies Viļakas novada pašvaldība. Jaunā tehnika būs būtisks atspaids komunālajai saimniecībai, kuru kopš 2019.gada nogales Viļakas pilsētā, Žīguru, Vecumu un Medņevas pagastos vada Žīguru pagasta pārvaldnieks Oļegs Kesks. Kā gada laikā veicies un kādi plāni turpmākajiem darbiem, par to saruna ar viņu pašu.

Kas neriskē, tas nevinnē!

Šajā laikā, kad darboties drīkst tikai attālināti, radošie un izdomas bagātie Rugāju amatierteātra “Zibšņi” aktieri nolēmuši iepriecināt savus skatītājus Valentīndienā. Amatierteātra dalībniece Arnita Rakstiņa (fotogrāfijā) stāsta, ka Valentīndienā skatītājiem nolēmuši piedāvāt skeču “Mīlestības zvans jeb strāvas sitiens”. Viņa atklāj: “Protams, mums ir liels uztraukums, bet, kas neriskē, tas nevinnē. Mēs izvēlamies riskēt.” Šobrīd katram aktierim ir piešķirta loma, un katra aktiera uzdevums ir uzfilmēt sava šova vizītkarti brīvā improvizācijā. Šovā piedalīsies Valentīns Tiktoks un 7 burvīgas dāmas. Pārējā skeča darbība notiks “Zoom” platformā. Amatierteātris izveidojis savu profilu sociālajā vietnē “Facebook”. “Tur arī katru dienu iepazīstinām ar šova dalībniekiem. Šajā laikā esam tikuši pie trīs jauniem kostīmiem. Milzīgs paldies no sirds jāsaka Lūcijai Bukšai, kura prot uzburt skaistus tērpus. Mūsu kolektīva sauklis šobrīd ir #Kultūrai būs būt!” atklāj Arnita.

Mainās sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs

1.februārī maršrutu tīkla daļā mūspusē “Gulbene, Alūksne, Balvi” mainīsies pārvadātājs, kas nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus. Autotransporta direkcijas Sabiedrisko attiecību speciāliste Lilita Pelčere informē, ka, mainoties pārvadātājam, kustības sarakstā izmaiņu nebūs - autobusi kursēs tāpat kā līdz šim. Jaunais pārvadātājs pakalpojumus nodrošinās līdz gada beigām.

vadi

Veiksmes prognoze


.