1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Īstenos pūļa testēšanu

4.martā Balvu sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Aigars Pušpurs sasauca attālinātu Balvu sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sēdi, kurā sprieda par situāciju ar Covid-19 Balvu, Rugāju, Viļakas, Baltinavas novados. Jau šonedēļ mūspusē īstenos pūļa testēšanu vīrusa noteikšanai, noņemot siekalu paraugus. Analīzes iedzīvotāji varēs nodot bez maksas un pēc brīvprātības principa. Speciālisti uzsver, ka pūļa testēšana ir iedarbīgs veids, kā noteikt vietas, kur parādās infekcijas perēkļi. To precizitāte vērtējama aptuveni 97-98%. Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības valdes locekle Alīda Vāne: “Ja jums kāds prasa, vai vakcīna ir efektīva, vai tā ir droša, atbildiet: “Tā pasargā no smagas saslimšanas. Tā pasargā no nāves.” Tas ir nenormāli būtiski. Pasargā vienalga kura vakcīna, neskatoties uz to, kāds tai ir vārds un uzvārds.”

Sveiciens no Liepājas!

“Centāmies un iznāca šāds selfijs,” e-pastā ziņu atsūtīja Liepājas bērnu un jaunatnes centra struktūrvienības “Vaduguns” vadītāja Mārīte Tarziera ar pulciņu skolotājām Daci Virsnieci, Maritu Mikni un Rovenu Palkavnieci. Izrādās, Ziemeļlatgales un Liepājas vadugunieši ir visnotaļ aktīvi un atraktīvi ļaudis. 

5.marts laikraksta “Vaduguns” izdotajā kalendārā iekrāsots zaļā krāsā. Kāpēc? Šodien “Vaduguns” svin 71.dzimšanas dienu. Tiesa, kopā ar jums to svinam domās un pārdomās, jo riebīgie Covid-19 taustekļi kā astoņkājis izpleties arī mūspusē, tāpēc turpinām ievērot un aicinām arī jūs ievērot piesardzības pasākumus. Mēdz teikt, ka grūtos laikos jeb ekstrēmās situācijās atklājas cilvēka patiesais raksturs. Ne velti Romas valsts darbinieks, orators un rakstnieks Cicerons savulaik teicis: “Vai draugs ir drošs, var pārliecināties, kad mūsu stāvoklis nav drošs.”Jāsecina, ka “Vaduguns” lasītāji vienmēr bijuši labākie un uzticamākie avīzes sabiedrotie, līdzgaitnieki un atbalstītāji. Paldies!
“Vaduguns” kolektīvs arī turpmāk ies kopsolī ar jums. Par to liecina fakts, ka redakcijas durvis mūsu klientiem nav un nebūs slēgtas arī pandēmijas laikā. Tomēr aicinām būt piesardzīgiem un izmantot elektroniskos pakalpojumus (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. ).

 

Rīgā visiem vietas tāpat nepietiks

No kādas Lazdukalna iedzīvotājas uzzinājām, ka šajā pagastā dzīvo prasmīgs remontdarbu meistars Māris Šapals, kurš visu iemācījies pašmācības ceļā. Māris prot gan santehnikas, gan celtniecības darbus, arī tehnikas remonts viņam nav svešs. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

Kad ziema atkāpjas

Rugāju novada pašvaldība sociālajos tīklos ievietojusi aicinājumu griezties glābšanas dienestā vai arī pašvaldībā, ja strauji applūst ēkas vai teritorijas, un tas apdraud dzīvību, veselību vai rada citas problēmas.

Pieaudzis apmeklētāju skaits dabas takās

Pandēmijas laikā pieaudzis apmeklētāju skaits dabas takās. Taču tam ir arī negatīvas sekas, proti,  teritorijas bieži vien ir izmīdītas un piesārņotas. Tāpēc šobrīd tiek diskutēts par to, vai mums pienākas dabas takas par brīvu. Iniciatīva diskusijai par šo tēmu, kas sākusies sabiedrībā, nāca no Vidzemes plānošanas reģiona sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu.

vadi

Veiksmes prognoze


.