1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Ko pārdod miligramos, tas maksā dārgi

Latvijai ir vēl viena sava reģistrēta kaņepju šķirne. Valsts augu aizsardzības dienests pieņēma lēmumu par sējas kaņepju šķirnes “Pūriņi” iekļaušanu Latvijas augu šķirņu katalogā. Pozitīvais rezultāts sasniegts, pateicoties zinātnieces  Venerandas Stramkales ilggadējam un rūpīgam darbam, kā arī Latvijas Industriālo kaņepju asociācijas sniegtajam atbalstam kaņepju šķirnes reģistrācijas procesā.

Šķembas bojā automašīnu vējstiklus un virsbūvi

Laikraksta “Vaduguns” redakcijā vērsās vairāki autovadītāji, kurus burtiski nokaitinājis autoceļa “Kārsava-Tilža-Dubļukalns” sliktais tehniskais stāvoklis (posmā no Sudarbes līdz Dubļukalnam). Par to vairāk laikrakstā "Vaduguns".

Mūzikas instrumentu nomaina pret aprūpētāja formu

Daudziem cilvēkiem aizvadītais gads Covid-19 zīmē bija gluži kā neiespējamā misija – pilns ar izaicinājumiem un pārbaudījumiem. Viņu vidū ir arī mūziķi, mākslinieki un citi radošo profesiju pārstāvji, kuriem dažbrīd nācās iedarbināt izdzīvošanas instinktu, lai nodrošinātu sevi un ģimeni ar iztiku. Kā šajā laikā klājies mūspuses mūziķiem, - lūkojām to noskaidrot. “Ja pirms gada man kāds cilvēks teiktu, ka strādāšu veco ļaužu pansionātā par aprūpētāju, es grozītu galvu un neticīgi teiktu,- tu smejies?! Tas nav iespējams! Bet izrādās, ka ir…,” teic mūziķis, tilžēnietis Zintis Krakops. Tieši pirms mēneša – 18.februārī, daudz nedomājot, viņš pieņēma grūto izaicinājumu un, riskējot ar savu un līdzcilvēku veselību, uzsāka darbu pansionātā “Balvi”.

Iesniedz divus sarakstus

Trešdien apvienotā Balvu novada vēlēšanu komisija sāka pieņemt deputātu kandidātu sarakstus Balvu novada domes vēlēšanām, kas notiks 5.jūnijā. Izrādījās, pirmajā sarakstu pieņemšanas dienā kā pirmie vēlējās būt divi politiskie spēki – “Latvija attīstībai” un “Latgales partija”.

Iedzīvotāju brīvprātīgā testēšana turpināsies

Visās četrās mūspuses pašvaldībās aizvadītajā nedēļā notika brīvprātīgie bezmaksas Covid-19 pūļa testi ar mērķi noteikt infekcijas perēkļus un novērst turpmākās saslimstības uzliesmojumu. Testus iepriekšējā nedēļā varēja nodot četras dienas. Kāda bija atsaucība un kādi ir rezultāti? Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

vadi

Veiksmes prognoze


.