1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Lieldienas dod cerību, spēku piedot un mīlēt

“Ticu, ka katra cilvēka sirdī ir lielas slāpes pēc Dieva - Radītāja mīlestības, ko nekas un neviens cits nespēj piepildīt,” pirms nepilniem desmit gadiem intervijā teica mūspuses jauniete INGA SVĒTIŅA (dzimusi Paršova).

Smejies vai raudi!

Pirmā aprīļa agrā rīta stundā Perdinavas ciema sābru Donats nesteidzīgi iznāca no mājas savā pagalmā, ar baudu ievilka nāsīs svaigo pavasara gaisu un pārlaida skatienu pazīstamajai apkārtnes ainavai. Atmodas procesi dabā šogad nedaudz kavējas, bet vai tadēļ būtu jāskumst?! Kur šie paliks, paspēs gan koki saplaukt, gan putni no siltajām zemēm atlidot...
Kas tad tas? Uz šķūnīša durvīm, kur vēl vakar nekā nebija, rēgojās ar baltiem burtiem aprakstīts liels, melns plakāts. “Gluži kā kapu vainaga sēru lenta,” pie sevis nodomāja Donats un, izslaucījis piedurknē briļļu stiklus, piesardzīgi piegāja tuvāk durvīm. Tagad jau skaidri varēja salasīt visu, kas tur bija rakstīts.

 

Mirst vīrietis un sieviete

Nepilnu divu nedēļu laikā martā aizdomās par Viļakas novada Susāju pagastā paveiktām slepkavībām aizturēti divi vīrieši. Tie bija savstarpēji nesaistīti notikumi, no kuriem vienā gadījumā vardarbīgā nāvē mira vīrietis, bet otrā – sieviete. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

Vulkāna izvirdums, kas apdraud nākotni

Tuvojas aprīlis, un daudzi gaida pandēmijas laika ierobežojumu mīkstināšanu. Taču vīruss nekur nav zudis, staigā tepat apkārt un apdraud iedzīvotājus. Oficiālā Covid-19 saslimstības statistika mūspusē gan samazinās, taču joprojām ir aktuāla, un Viļakas novadā  par pamanāmāko perēkli piesauc Šķilbēnu pagastu. Kā aizrit darbdienas Andra Spridzāna ģimenes ārsta praksē Viļakas novadā, cik garas darba stundas pieprasa pašreizēja situācija,- saruna ar dakteri.

Dabas materiāli dekoros

Tilžas kultūras namā līdz pat maija beigām būs skatāma Ilonas Kapteines darbu izstāde. Lūkojām, kādi darinājumi ir viņas mājās un kādi ceļos uz izstādi Tilžā.

vadi

Veiksmes prognoze


.