1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Georgs, Jurģis, Juris

Mūspusē top jauna stādaudzētava

Mēdz teikt, ka vislabākā reklāma ir no mutes mutē. Tā arī nejauši uzzināju, ka Briežuciema pagastā jauna sieviete LĪGA PUNDURE audzē stādus. Iepazīstoties ar Līgu, noskaidroju, ka viņa ar vīru kādu laiku dzīvojuši Rīgā, bet tad izlēmuši par labu laukiem, no kurienes arī abi nāk un kur dzīvo viņu vecāki. Līga patlaban pilda dienesta pienākumus Vientuļu muitas un robežkontroles punktā, bet viņas vīrs Guntis strādā zemnieku saimniecībā “Kotiņi”. Līga iedegusies par savas stādaudzētavas izveidošanu, kur patlaban darbojas no dienesta robežsardzē brīvajā laikā.

Politiķi izlozē žurnālistus

Pagājušo piektdien, 9.aprīlī, apvienotās Balvu novada vēlēšanu komisijas sēdē partiju pārstāvji izlozēja kārtas numurus startam gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, kas notiks šī gada 5.jūnijā. Laikraksta “Vaduguns” piedāvājumu rīkot žurnālistu izlozi ar šaha figūrām - bandiniekiem politisko partiju pārstāvji uzklausīja, pozitīvi noskaņoti. “Šahā bandinieks var būt gan vājākā, gan nozīmīgākā figūra, tādēļ tikai no jums atkarīgs, kāds būs galarezultāts. Lai šie bandinieki jums ir kā ceļamaize vēlēšanās,” vēlēja “Vaduguns” redaktors Edgars Gabranovs (foto - no labās).

Izstrādājumu realizācija bremzējas

Rit jau trešais gads, kopš amatnieks VILHELMS LAGANOVSKIS no Baltinavas novada reģistrējies Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicējs jeb pašnodarbinātā persona, lai izgatavotu un realizētu dažādus izstrādājumus no finiera un koka. Kā viņam veicas šajā uzņēmējdarbības jomā un laikā, ko dēvējam par dzīvi pandēmijas ēnā?

Lieldienu atskaņas

Otrajās Lieldienās Balvu Kultūras un atpūtas centra darbinieki kopā ar Vilku un Zaķi sarūpēja muzikālu sveicienu Balvu pansionāta, slimnīcas un pilsētas daudzdzīvokļu māju pagalmos.

Kur vēl labāk kā pensijā!

Pirms vairākiem gadiem rakstījām par robežsardzes suni - balvas “Gods kalpot Latvijai” 2015.gada laureātu Farko, kurš nesen bija devies pelnītā atpūtā kopā ar savu saimnieci, bijušo Valsts Robežsardzes Viļakas pārvaldes Bērziņu robežkontroles punkta kinoloģi Ligitu Gailīti. Lai gan pēc deviņiem dienestā pavadītiem gadiem kļuvis mazliet stīvāks, vienpadsmitgadīgais vācu aitu suns Farko izbauda pensionāra dzīves labumus, kopā ar saimnieci dodoties uz copi un garās pastaigās pa mežu.

vadi

Veiksmes prognoze


.