1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Bailes baidās no drosmes

28.maijā Balvu Valsts ģimnāzija svinēs savu 90 gadu jubileju. Tā kā epidemioloģiskā situācija valstī joprojām liedz tikties klātienē, šajā dienā pedagogi, bijušie skolotāji, skolas darbinieki, skolēni, bijušie absolventi, kā arī visi, kam ģimnāzija ir īpaša, attālināti pulcēsies Balvu Valsts ģimnāzijas dižģimenes kopā būšanas svētkos platformā “Zoom”. Savukārt 29.maija vakarā ģimnāzijas ēka iemirdzēsies īpašā svētku rotā, bet iekšpagalma logos būs apskatāmi skolotājas Irēnas Šaicānes sagatavotie deviņi stendi ar fotogrāfijām un informāciju par skolas vēsturi deviņās desmitgadēs.

Bērnu dēļ atgriežas Latvijā

Tuvojoties pašvaldību vēlēšanām, teju katras politiskās partijas līderis sola apturēt cilvēku aizplūšanu uz ārzemēm, no laukiem uz pilsētām un panākt jau aizbraukušo atgriešanos, piedāvājot radīt jaunas darbavietas un dažādus citus labumus. Ticēt vai neticēt ir katra paša ziņā. Teju desmit gadus nostrādājuši Anglijā, pirms dažiem gadiem Latvijā atgriezās EDMUNDS LOČMELIS un viņa dzīvesbiedre LĪGA SMILTENA ar diviem puikām. Šajos gados brālīšiem piebiedrojusies arī māsiņa. Gan bērnu tēvs, gan mamma uzsver: “Atgriezāmies bērnu dēļ, jo šeit ir tīrāka, drošāka vide. Vēlējāmies arī, lai vecmāmiņas un visi mūsu mīļie ir mums blakus.”

No glābēja līdz vada komandierim

17.maijā, Ugunsdzēsēju un glābēju dienā, par godu svētkiem ar VUGD 3.pakāpes apbalvojuma zīmi “Par priekšzīmīgu dienestu” sumināja VUGD Latgales reģiona brigādes Balvu daļas vada komandieri, virsleitnantu VADIMU KRIVENKO. Uzreiz pēc vidusskolas uzsācis darbu kā ugunsdzēsējs glābējs, 12 gadu laikā viņš izveidojis iespaidīgu karjeru un izpelnījies kolektīva cieņu. Lai gan Vadima veikums novērtēts vairākkārt, šo apbalvojumu viņš uzskata par līdz šim nozīmīgāko.

Simtgadnieks ar fenomenālu atmiņu

“Viens gadsimts no mūžības, simts kilometri, simts sekundes – tas ir tik maz… Simts gadi cilvēka dzīvē – tas ir tik daudz…,” secina Ločmeļu un Babānu ģimenes Medņevas pagasta Semenovā, kuras rūpējas par īpašu cilvēku. Kā nu ne, ja Bārtulis Circens vakar, 20.maijā, nosvinēja simto dzimšanas dienu.

“Lai bērnu vairāk!”

Baltās zeķītes, Starptautiskā ģimenes diena, Muzeju nakts vakara pastaiga Lāča dārzā... “Lai bērnu vairāk!” 15.maijā vēlēja ilggadējā Balvu Kultūras un atpūtas centra darbiniece, pasākumu organizatore un režisore Ilga Oplucāne. Kā lai viņai nepiekrīt?

vadi

Veiksmes prognoze


.