1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Par Rozu kapiem

Laikraksta “Vaduguns” redakcija saņēma vēstuli un fotogrāfijas, kuru autore ir nepatīkami pārsteigta par piedrazoto Rozu kapu apkārtni. “Ciemojoties Balvos un apmeklējot tēva kapavietu Rozu kapos, palika skumji. Proti, ir uzspodrināta kapu fasāde, bet otrpus kapiem atrodas liela atkritumu kaudze (attēlā). Varbūt šo jautājumu var aktualizēt ar laikraksta “Vaduguns” palīdzību?” jautā lasītāja.
Kā pastāstīja Balvu novada pašvaldības aģentūras Labiekārtošanas un apzaļumošanas nozares vadītājs JURIS KAIRIŠS, atkritumi būtu izvesti jau iepriekš. Vienkārši konkrēti pie Rozu kapiem līdz šim tas nav izdarīts slikto laika apstākļu dēļ. “Atkritumus izvedīsim šodien vai rīt. Darbi notiek arī citviet,” paskaidroja J.Kairišs.

 

Bronzas medaļa un Latvijas rekordi

Dobelē noslēdzies Latvijas čempionāts svarcelšanā pieaugušajiem. Tajā ar panākumiem startēja arī Balvu Sporta skolas jaunā svarcēlāja SANDIJA KEIŠA, kura sieviešu konkurencē izcīnīja augsto 3.vietu un uzstādīja divus Latvijas rekordus - svara kategorijā līdz 55 kg grūšanā vecuma grupā “U-17” un divcīņas summā.

“Dižlazdās” ražos šķeldu un granulas

Maija sākumā Balvu novada dome apstiprināja pašvaldībai piekritīgā nekustamā īpašuma “Dižlazdas” nomas tiesību izsoles rezultātu, par uzvarētāju atzīstot SIA “SanMar Būve”, kuras īpašnieks ir balvenietis GUNTARS ŅIKUĻINS. Par īpašuma nomu uzņēmums pašvaldībai maksās 295,51 eiro bez PVN mēnesī.

Tur godā Latvijas kultūras kanonu

Maija dziedājumi pie ceļmalu krucifiksiem, kas veltīti Dievmātei Marijai, ir kļuvuši par neatņemu katoļticīgās tautas reliģijas praksi maija mēnesī jau vairākus gadsimtus. Šī tradīcija, pārmantota no paaudzes paaudzē, joprojām ir dzīva Ziemeļlatgalē, turklāt tā ir mūspuses neatņemama nemateriālās kultūras sastāvdaļa. Šonedēļ dziedātājas pulcējās Baltinavas novada Mačusalā.

Iesvēta bataljona karogu

Pagājušajā piektdienā Viļakas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā svinīgā ceremonijā iesvētīja Zemessardzes 31.kājnieku bataljona karogu. Tie bija vēsturiski mirkļi, karogam kļūstot par šīs Zemessardzes vienības galveno simbolu, vērtību un svētas misijas vēstnesi.

vadi

Veiksmes prognoze


.