1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
02-05-2024
Vārdadienas šodien: Gints, Uvis

Veltījums vecākiem un vecvecākiem

Ievērojot epidemioloģisko drošību, no 28. līdz 31.jūlijam Viļakas brīvdabas estrādē norisinājās dienas nometne bērniem vecumā no deviņiem līdz divpadsmit gadiem “Vasara”. Biedrības “Saulesstari Viļakai” rīkotās nometnes 26 dalībnieki piedalījās radošajās darbnīcās - veidoja, zīmēja, dziedāja, sacerēja tautas dziesmas, gāja rotaļās un iepazina pilsētas vēsturiskās celtnes, bet visvairāk izbaudīja kopā būšanas prieku, kas iepriekš bija liegts.

Tilžā nosvin svētkus

Pagājušās nedēļas nogalē Tilžā valdīja neierasta rosība, jo neizpalika dažādas aktivitātes, tirdziņš, pagasta svētku “...man patīk dāvināt prieku!” svinēšana, pilngadnieku brauciens, kā arī Balvu novada atklātais čempionāts šahā. Vīriešu grupā pirmo vietu izcīnīja balvenietis Kaspars Circenis, aiz sevis atstājot daugavpilieti Vjačeslavu Savčenko un balvenieti Helmutu Voitu. Zīmīgi, ka U-12 grupā līdz 12 gadiem pārliecinošu uzvaru guva tilžēnietis Martijs Krakops. Jāpiebilst, ka kausi aizceļoja arī uz Limbažiem, Rēzekni, Maltu un Jēkabpili.

 

Atrok nacionālo partizānu apbedījuma vietu

Teju nedēļu, no 19. līdz 22. jūlija vēlai pēcpusdienai Tilžā darbojās arheologu ekspedīcija četru cilvēku sastāvā, ko vadīja vēsturnieks, nacionālās bruņotās pretošanās kustības pētnieks ZIGMĀRS TURČINSKIS no biedrības “Institute of Applied Historical Research”. Ekspedīcijas laikā netālu no baltā Akuču krusta, kas uzstādīts par piemiņu kaujas operācijās kritušajiem, kā arī sagūstītajiem un padomju okupantu nobendētajiem nacionālajiem partizāniem, vairāk uz Tilžas pusi, mežā, arheologi atraka aptuveni divpadsmit cilvēku mirstīgās atliekas. “Diemžēl šo cīnītāju vārdi nav zināmi, taču ar mūsdienu datortehnikas palīdzību viņiem iespējams atdot vismaz sejas, rekonstruējot tās no atlikušajiem kaulu fragmentiem,” solīja ekspedīcijas vadītājs.

Iepazīstina ar diplomdarbu "Marija"

Balvu Sakrālās kulūras centrā HARIJS LOČMELIS Balvu novada domei prezentēja savu diplomdarbu “Marija” ar mērķi atbalsta gadījumā izgatavot šādu skulptūru akmenī un novietot to pretī Balvu katoļu baznīcas ieejai.

Biruta + Ludvigs = 60 gadus kopā!

Pirms desmit gadiem žurnāliste Ingrīda Zinkovska rakstā “Jau pusgadsimtu divi bērzi šalc” rakstīja par jauku pāri - Birutu un Ludvigu Baranovskiem Balvos, kuri 2011.gada 29.jūlijā svinēja Zelta kāzas.

vadi

Veiksmes prognoze


.