1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
02-05-2024
Vārdadienas šodien: Gints, Uvis

Kad vienā naktī pazuda trešdaļa iedzīvotāju...

Trešdien, 11.augustā, apritēja 80 gadi, kopš Viļakas pusē ebreju holokausta rezultātā dzīvību zaudēja vairāk nekā pustūkstotis ebreju. Viļakas muzeja vadītāja Rita Gruševa, nekautrējoties no asarām, atgādināja, ka traģiskos notikumus nevar izskaidrot vārdiem: ebreju tauta ir daļa no Viļakas pilsētas vēstures. Tie bija tādi paši cilvēki kā mēs, kuriem bija savi sapņi, cerības un nākotnes plāni.” Ebreju holokausta masu kapos guldīta rīdzinieka Mihaila Kļackina (no kreisās) divgadīgā māsiņa. Šī vieta gan viņam, gan Rīgas Ebreju kopienas izpilddirektorei Gitai Umanovskai (foto - no labās) un visai cilvēcei ir atgādinājums par traģēdiju, kuru izraisīja paši cilvēki.

Patiesības mirklis, iebraucot ražas laukā

Augusts turpinās ar mainīgiem laika apstākļiem, bet lauksaimnieki vērtē, kāda padevusies raža. Rudens pusei vienmēr ir īpaša nokrāsa, jo beidzot var redzēt pūliņu rezultātu un aplēst, cik veiksmīga bijusi saimniekošana un prasme sadzīvot ar laika apstākļu mainīgo dabu. Katram sava pieredze un stāsts.

Sapnis - baltas koka kāpnes

Pēc nedēļas apvienotajā Balvu novadā notiks tradicionālā skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu pieņemšana jeb izvērtēšana gatavībai jaunajam mācību gadam, bet pēc divām nedēļām arī pats jaunais mācību gads būs klāt. Liela daļa izglītības iestāžu vadītāju vēl bauda atvaļinājumu, taču tur roku uz pulsa, labi zina, kas notiek mācību iestādēs, un vajadzības gadījumā tur arī ir klāt. Šajās dienās “Vaduguns” tikās ar Viļakas pirmsskolas izglītības iestādes “Namiņš” vadītāju LILITU ŠNEPERI.

Kur ir Baltais lācis?

Sestdien Lāča dārzā bērzkalniete Sņežana, iestūrējot laulības ostā, jokoja, ka viņa savu balto lācēnu Modri Kokoreviču no Žīguriem gaidījusi sešus gadus. Jāsecina, ka nedaudz mazāks laika sprīdis bija jāgaida trīsdesmit septiņiem piecgadīgajiem balveniešiem, kuri tajā pašā dienā svinēja Bērnības svētkus “Pa Lāča pēdām”.

Krāsu spēles brīvā dabā

Šo svētdien, pēc vairāk nekā gadu ilga pārtraukuma, kopā sanāca gleznošanas studijas “Olīves” dalībnieces, lai brīvā dabā sāktu krāsu spēli.

vadi

Veiksmes prognoze


.