1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
09-05-2024
Vārdadienas šodien: Einārs, Ervīns, Klāvs

Top vēstures istabas

Apmeklējot Briežuciema pagastu, Balvu novada vadība un izpilddirektori iepazinās arī ar pagasta pārvaldes telpām. Tagadējā pārvaldes ēkā pirms slēgšanas atradās skola. Šajās telpās plāno iekārtot vēstures istabas. Savā iecerē ar ciemiņiem dalījās bijušās Briežuciema skolas skolotāja VALENTĪNA KAŠA. “Esmu literāte, bet mani ļoti interesē vēsture,” viņa teica.

Nepieciešami kara laika ģenerāļi, nevis miera laika karjeristi

Šonedēļ Balvu novadā pirmo reizi pulcējās Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) Kapituls, kurš sprieda par šī brīža aktualitātēm. Daugavpils bīskaps Einārs Alpe informēja, ka Kapitula sēdes notiek trīs reizes gadā un viena no tām ir izbraukuma sēde.

Klausīties, sadzirdēt un priecāties

Pirms 22 gadiem Balvos aizsākās skaista tradīcija – rīkot Kamermūzikas festivālu. Šo Latvijas koncertzāli ar labu akustiku bijušās muižas zālē atrada Latvijas Koncertdirekcijas direktors Gints Kārkliņš. Jau vairākus gadus festivāls Balvos notiek augusta beigās, un šī projekta vadītāja ir režisore Ilga Oplucāne.

“Strādājam kā vienots mehānisms”

Līdz ar administratīvi teritoriālo reformu, pārmaiņas notikušas arī mūspuses novadu pašvaldības policiju struktūrās, izveidojot vienotu Balvu novada pašvaldības policiju. Plašāk par notikušo reorganizāciju un citām aktualitātēm saruna ar Balvu novada pašvaldības policijas priekšnieci RITU KRAVALI.

Pīļu vietā piegaudo vilkus

Vēloties noskaidrot, kā sākušās pīļu medības, “Vaduguns” uzrunāja mednieku un medību kolektīva “MCVU” vadītāju Andreju Krakupu. Viņš pats bija devies atpūtas pasākumā, taču darīja zināmu, ka sestdien Lazdukalna mednieku kolektīvs veiksmīgi organizējis vilku medības. “Arī mēs pirms pāris nedēļām Kupravas pusē nomedījām trīs vilkus,” pavēstīja A.Krakups.

vadi

Veiksmes prognoze


.