1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-05-2024
Vārdadienas šodien: Dailis, Herberts, Umberts

“Vai Balvos nēsā maskas?”

Sestdien Susāju pagasta iedzīvotāja Emīlija Ivanovska svinēs simtgades jubileju. Interesanti, ka sirmgalve visu mūžu pavadījusi dzimtajā pagastā un joprojām ir ņipra un zinātkāra. Viņa cītīgi klausās ziņas un ir lietas kursā par Covid-19 drūmo statistiku Latvijā. “Mammai bija un ir svarīgi zināt, vai Balvos nēsā maskas. Saslimstības cipari viņu dikti uztrauc,” secina jubilāres vienīgā meita Zinaida Logina.

Prot rotāties arī lapu kailumā

Rudeņi pēdējos gados stiepjas garumā, un arī šogad oktobris pārsteidza ar sauli un siltām dienām. Jau novembris, bet vēl nav ne sala, ne sniega. Vēl var rakt, stādīt, mēslot, var priecāties par ziedu puķēm un siltumnīcā atrast sarkanus tomātiņus. Par to priecājas dārzu saimnieces gan pilsētā, gan laukos, vēlīnos dārza darbus darot. Dārzi ir skaisti arī lapu kailumā.

Maskavu nomaina pret Latgales mazpilsētu

Daudzi balvenieši ievērojuši, ka kopš šīs vasaras vidus līdz ar Balvu evaņģēliski luteriskās draudzes prāvestu Mārtiņu Vaickovski dievkalpojumos piedalās jauns garīdznieks Artis Pētersons, kurš latviešu valodā runā ar nelielu akcentu. Izrādās, Daugavpilī dzimušais prāvests visu līdzšinējo mūžu nodzīvojis Maskavā, bet atgriezties dzimtenē nolēmis pavisam nesen. Jautājām viņam, kā tas notika un kādi ir viņa pirmie iespaidi.

Kad varam sagaidīt remontdarbu noslēgumu?

Vidzemes ielas posmam, no Balvu Profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas līdz pilsētas robežzīmei (virzienā uz pansionātu “Balvi”), ir uzsākti ceļa remontdarbi. Iedzīvotāji brīdi, kad beidzot salabos bedraino asfaltu, gaidīja ilgi, bet tagad iesāktie būvdarbi tikpat kā vairs nekust uz priekšu. Saprotams, ka iedzīvotāji ir neapmierināti un jautā, kad tad remontdarbus beidzot novedīs līdz pozitīvam iznākumam?

Miera kapos – miers un svecītes

Lai arī Svecīšu vakari un kopīgās lūgšanas par mirušajiem lokdauna laikā ir atceltas, mūspuses ļaudis kapsētas apmeklē individuāli, sakopjot kapu kopiņas, iededzot svecītes, pavadot laiku klusumā un pārdomās. Un patiesi – sestdien Miera kapos valdīja miers.

vadi

Veiksmes prognoze


.