1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Uzdevums – prognozēt, analizēt un aizturēt

Tāpat kā citas svinības pēdējā mēneša laikā, arī robežsargu profesionālie svētki 7.novembrī noritēja bez skaļām ballītēm un svinīgām apbalvošanas ceremonijām. Turklāt šobrīd, kad uz Eiropas Savienības ārējās robežas valda īpaši saspringta atmosfēra, šīs profesijas pārstāvjiem ir grūta darba laiks. Arī pandēmija uzlikusi papildus slogu. Tāpat kā daudzi kolēģi, arī Valsts Robežsardzes Viļakas pārvaldes Bērziņu robežapsardzības nodaļas priekšnieks pulkvežleitnants Valerijs Vorobjovs šo svētku reizi aizvadīja klusi – ģimenes lokā, saņemot apsveikumus no radiem, draugiem un paziņām.

Autobusu pieturā “Steķintava” gaudo vējš

Laikraksta “Vaduguns” lasītāja pirms pāris nedēļām redakciju informēja, ka jau ilgāku laiku autobusu pieturā “Steķintava” ir izsista vai izņemta viena plāksne, kas līdzinās stiklam, bet, iespējams, ir arī kāda plastikāta paveids. “Vēl līdz šim brīdim tā nav ielikta, un pieturā gaudo vējš,” teica zvanītāja.

Strīpas debesīs – ķīmiskas pasaciņas vai iemesls uztraukumam?

Oktobra pašā nogalē ne tikai mūspusē, bet arī citviet Latvijā debesīs bija novērojamas baltas svītras, kuras pēc sevis atstāj lidmašīnas. It kā nekas īpašs, bet līniju daudzums, forma un citi iemesli sabiedrībā ar jaunu spēku atkal lika uzjundīt tā dēvēto ķīmisko trašu sazvērestības teorijai. Proti, ka tās nav gluži gaisa kuģu dzinēju inversijas gāzu sliedes, bet, vienkārši runājot, inde, ko kaisa virs mūsu galvām.

Labāk zīle rokā...

Balveniete Rasma Medne, kura aizvadītajā nedēļā loterijā par godu “Maxima Latvija” 20 gadu jubilejai kļuva par automašīnas “Volkswagen T-Cros” īpašnieci, atgādina senu latviešu sakāmvārdu: “Labāk zīle rokā, nekā mednis kokā.” Nopietni runājot, Rasma atklāja, ka nevar apgalvot, ka par loteriju bija aizmirsusi: “Vienkārši tai nepievērsu uzmanību.”

“Vai Balvos nēsā maskas?”

Sestdien Susāju pagasta iedzīvotāja Emīlija Ivanovska svinēs simtgades jubileju. Interesanti, ka sirmgalve visu mūžu pavadījusi dzimtajā pagastā un joprojām ir ņipra un zinātkāra. Viņa cītīgi klausās ziņas un ir lietas kursā par Covid-19 drūmo statistiku Latvijā. “Mammai bija un ir svarīgi zināt, vai Balvos nēsā maskas. Saslimstības cipari viņu dikti uztrauc,” secina jubilāres vienīgā meita Zinaida Logina.

vadi

Veiksmes prognoze


.