1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Balvenietis iekļūst finālā

5.novembrī erudīcijas spēles “Gudrs, vēl gudrāks” televīzijas attālinātajā ierakstā piedalījās divi Balvu novada skolu 8.klašu audzēkņi – Balvu Valsts ģimnāzijas skolēns Iļja Polis un Rugāju vidusskolas skolniece Samanta Sproģe. Iļju varam apsveikt ar iekļūšanu spēles finālā, kur kopā ar vēl pieciem citu pusfinālu dalībniekiem viņš cīnīsies par uzvarētāja godu. Pusfināla raidījumu, kurā piedalījās mūspuses dalībnieki, televīzijā varēs vērot 26.novembrī.

Ar pieredzi "karstajos" punktos un degsmi sargāt dzimteni

Jau rītdien apritēs 103 gadi, kopš 1918.gada 18.novembrī tika pasludināta Latvijas valsts neatkarība. Šī diena simbolizē senču vienotību un ērkšķiem klāto ceļu cīņā par brīvību, bet mūsu svēts pienākums ir ar godīgu darbu un mīlestību pret līdzcilvēkiem allaž turēt augstā godā savulaik akmenī cirstos brīvības cīņu ideālus. Ar šādu dzīvesziņu ikdienas gaitās dodas arī Zemessardzes 31.kājnieku bataljona 1.kājnieku rotas virsseržants DAINIS LAICĀNS, kurš sarunā pastāstīja par savu ceļu līdz dienestam bruņotajos spēkos un atklāja, cik ļoti liela nozīme ir spēcīgai ģimenei.

Lai karantīna beidzas visiem!

Pērnā gada 15.decembrī “Vaduguns” informēja, ka Staņislavs dodas karantīnā, lai varētu uzsākt tā atjaunošanu. Lepojamies, ka Lāčplēša dienā pēc ekumēniskā dievkalpojuma Balvu Romas katoļu baznīcā, ko tiešraidē varēja skatīties ikviens interesents, katoļu draudzes prāvests Mārtiņš Klušs un luterāņu draudzes prāvests Mārtiņš Vaickovskis iesvētīja Latgales partizānu pulka kritušajiem veltīto pieminekli.

Vai Balvos apkure maksās dārgāk?

Šoziem daudzviet Latvijā, kur siltumenerģiju ražo ar dabasgāzi, gaidāmi augstāki siltumenerģijas tarifi, tomēr lielā daļā apdzīvoto vietu tarifi paliks nemainīgi vai pat samazināsies, piemēram, Rēzeknē, bet augstāki – Rīgā, Cēsīs, Daugavpilī un citviet. “Balvos tarifs paliks nemainīgs, t.i., 51,51 eiro par megavatstundu,” informē akciju sabiedrības “Balvu Enerģija” valdes priekšsēdētājs Sandris Šalajevs.

Veido dažādu leļļu kolekciju

Evita Zaremba-Krīgere strādā par vācu valodas skolotāju Viļakas Valsts ģimnāzijā, un brīvajā laikā viņai ir daudz aizraušanos. Pie dzīvesstāstu, fotogrāfiju, vietējās folkloras, kultūrvēsturisko nostāstu vākšanas, celu jostu aušanas, gleznu izšūšanas krustdūrienā klāt nācis vēl viens – viņa kolekcionē lelles.

vadi

Veiksmes prognoze


.