1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latviešu ģimenes minimums izpildīts!

Balvu slimnīcas dzemdību nodaļas mediķiem 2022.gads gads sācies ražīgi – jau 1.janvārī pulksten 17.30 pieteicies pirmais gada bērniņš – puisītis Demians, kura vecāki dzīvo kaimiņnovadā, Liepnas pagastā, un jau audzina vienu puiku. Savukārt ar trešā dēla ienākšanu ģimenē sācies šķilbēniešu Lauritas un Jāņa Circeņu ģimenes laimīgais Jaunais gads.

Atklāj latgaliešu izlaušanās istabu

28.decembrī bijušajā Upītes slēgtās skolas ēkā atklāja pirmo un pagaidām vienīgo izlaušanās istabu – spēli latgaliski “Pīci panti”, kas veltīta novadpētniekam, dzejniekam un folkloristam Ontonam Slišānam (1948–2010) un būs pieejama katram spēlēt gribētājam.

Attaisno pēc visiem pantiem

Pagājuši pieci gadi, kopš 2016.gada 9.novembrī Iekšējās drošības birojs uzsāka kriminālprocesu pret SIA “A.K.7” īpašnieku, balvenieti ANDREJU KINDZULI un vēl diviem cilvēkiem – uzņēmuma šoferi un Valsts policijas darbinieku. Apsūdzības tika celtas pēc Krimināllikuma 180.panta pirmās daļas (krāpšana nelielā apmērā) un 323.panta otrās daļas (kukuļdošana). Pēc tā sekoja kratīšanas, aizturēšanas, arī A.Kindzuļa ievietošana cietumā un, visbeidzot, tiesvedība, bet nupat visi trīs apsūdzētie ar Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas lēmumu pilnībā attaisnoti.

“Pār zemi svētku zvaigzne spīd”

Ceturtajā adventē mūspuses ļaudīm bija iespēja baudīt svētku koncertus bez maksas Balvos, Kubulos un Rekovā. Iededzot ceturto svecīti, kas atgādina eņģeļu mieru un Kristus tuvošanos, esam finiša taisnē, lai svinētu mājīgākos, gaišākos un sirsnīgākos svētkus – Ziemassvētkus.

Izlaušanās spēle caur Ziemassvētku apsveikumu mežu

Kad Latvijā vēl nebija mobilo telefonu, cilvēki viens otram Ziemassvētkos sūtīja apveikuma kartītes. Daudziem tās sakrājušās, jo žēl izmest atmiņas par cilvēkiem, kuri sūtīja apveikumus, par aizgājušiem laikiem. Lai iepazītu, kādi apveikumi Ziemassvētkos ceļoja Latvijā jau pēc neatkarības atgūšanas, Balvu novada Baltinavas muzejs no 13. līdz 30.decembrim organizē aktivitāti lieliem un maziem.

vadi

Veiksmes prognoze


.