1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
15-04-2024
Vārdadienas šodien: Alfs, Bernadeta, Mintauts

Vēl viens mēģinājums. Vai izdosies?

Daudzu gadu garumā Balvos dzīvojošie suņu īpašnieki sapņo par pastaigu un treniņu laukumu, kurā varētu pavadīt laiku ar saviem četrkājainajiem mīluļiem, apmācot un socializējot tos. Pirms pāris gadiem šķita – viņu vēlme beidzot piepildīsies, jo ierīkot šādu vietu uzņēmās pieredzes bagātais kinologs Oļegs Aleksejevs. Viņš jau bija spēris pirmos soļus mērķa virzienā, panākot vienošanos ar pašvaldību, taču plānus izjauca negaidīti mūsu dzīvē ienākušais Covid-19. Tā kā Oļegs idejas īstenošanu atlicis uz nenoteiktu laiku, viņa iesākto vēlas turpināt balvenietis IKARS BLEIVE.

Likvidē Žīguru pamatskolu

27.janvārī Balvu novada domes sēdē deputāti nobalsoja par Žīguru pamatskolas likvidāciju. Novada vadītājs Sergejs Maksimovs pirms balsojuma atzina, ka vārds ‘likvidācija’ nav sirdij tīkams un deputātiem glaimojošs.

Baltinavā būs Ziemeļlatgales tautastērpu gājiens!

Līdz ar Baltinavas muzeja ēkas remontu uz vēsturiskā Tiesas nama telpām pārcēlies arī Baltinavas vidusskolas aušanas pulciņš, pagasta rokdarbnieces, kā arī tradicionālās muzicēšanas entuziasti jeb tautas muzikanti.

Cer uzbūvēt skatu torni

Trešdien Balvu novada domes ārkārtas sēdē deputāti atbalstīja ieceri iesniegt projektu pasākumā “Kompleksu apsaimniekošanas pasākumu īstenošana Natura 2000 teritorijās”, kas paredz izbūvēt skatu torni ar pastaigu taku, attīrīt trīs upju posmus no bebru aizsprostiem, atjaunot Badnovas purva hidroloģisko režīmu, kā arī veikt citas aktivitātes Vecumu mežu teritorijā.

Būtiski samazināts "simtlatnieku" skaits

Jauns gads sācies ar jaunām izmaiņām. Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) jau vairākus gadus ilgstošiem bezdarbniekiem piedāvā algotus pagaidu sabiedriskos darbus, kas vairāku gadu garumā bijis un joprojām ir pieprasīts pasākums. Tā kā pēc savas būtības tas nav aktīvais nodarbinātības veicināšanas pasākums un nemotivē klientus iekārtoties pastāvīgā darbā, no šī gada 1.janvāra visā valstī būtiski samazināts finansēšanas apjoms un arī klientu iesaistes ilgums tajā – no 6 mēnešiem uz 4 mēnešiem 12 mēnešu periodā. Pagastu pārvalžu vadītāji šo ziņu uzņem ar lielām bažām, jo jau tagad ir skaidrs – teritorijas sakopšanā un uzturēšanā pietrūks darba roku un būs jādomā, kā risināt radušās problēmas.

vadi

Veiksmes prognoze


.