1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-04-2024
Vārdadienas šodien: Alfs, Bernadeta, Mintauts

Būs jauni puķu raksti un arī augi

Vai pavasara darbiem izplānots stādāmo puķu klāsts un kas jauns parādīsies Balvu pilsētas dobēs? Vislabāk to zina pašvaldības uzņēmuma “San-Tex” dārzniecības speciāliste. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vadununs" numurā.

Balviem – 94!

Šonedēļ Balvu Mākslas skola, Balvu Mūzikas skola, Balvu Novada muzejs, Balvu Centrālā bibliotēka un Balvu skolas dažādās aktivitātēs mudināja sumināt Balvu pilsētu 94.dzimšanas dienā. 11.februārī, kas ir pilsētas dzimšanas diena, Balvu Kultūras un atpūtas centrā svētku koncertā uzstāsies grupa “Dzelzs Vilks”.

“Ziedi, mana pilsēta, ziedi!” ("Brīvbrīdis" 11.02.2022.)

 

Mūsu pilsētai – dzimšanas diena! Tieši šodien, kad varam atzīmēt 94.gadskārtu. Vēstures grieži, kā savā grāmatā par Balviem raksta Irēna Šaicāne, liecina, ka mūsu novads dokumentos minēts 1224.gada Tālavas dalīšanas aktā. Balvi pirmo reizi dokumentāli minēti 1549. un 1551.gadā. Savukārt 1928.gada 7.februārī notikusi Saeimas sēde, kurā starp apspriežamajiem jautājumiem bija arī likums par pilsētu tiesību piešķiršanu 16 miestiem, tostarp Balvu. Likumu pieņēma, bet prezidents to izsludināja 11.februārī. Pirmais Balvu pilsētas galva bija namīpašnieks un tirgotājs Reinholds Smurģis.
Laiks nestāv uz vietas, katrs pats varam vērot, spriest un domāt, ko tas izmainījis Balvos, cilvēkos un katrā pašā. Ne reizi dzirdēta skumja atziņa, ka sabiedrība (kā tas ir visā Eiropā) strauji noveco, un Balvus raksturo kā vecišķu pilsētu, kur jaunatnes palicis visai maz. Paaudžu maiņa ir neizbēgama – vieni noveco, bet citi atkal dzimst un aug. Laiku pa laikam arī Balvos atgriežas cilvēki ar cerību, ka atradīs šeit savu vietu, paliks, strādās un audzinās bērnus. Mīlam savu pilsētu un atceramies arī leģendāros “Leijerkastniekus” un Aiņa Šaicāna dziesmas.

 

“Visticamāk, tēva māju ar ģimeni pametīsim...”

Laikraksta “Vaduguns” redakcijā vērsās Lazdukalna pagasta Kapūnes ciema iedzīvotāja. Sieviete norūpējusies, ka nonākusi dzīves situācijā, kad var zaudēt sava tēva un mātes mājas, kuri nu jau devušies mūžībā. Turklāt šajās mājās ikdienā turpina dzīvot viņa pati ar savu ģimeni – vīru un diviem bērniem, bet nav izslēgts, ka tuvākajā nākotnē būs jāpieņem lēmums meklēt citu dzīvesvietu.

Cīņas spars kā olimpiskajās spēlēs

Svētdien Šķilbēnu pagasta Balkanos pulcējās rekordliels sportistu skaits, lai šoziem startētu pirmajā Balvu novada čempionātā distanču slēpošanā. Uz starta līnijas stājās 67 slēpotāji.

 

vadi

Veiksmes prognoze


.