1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Dievs, sargi dzimteni!

Februārī Jaunsardzes centra 2.novada pārvaldes Balvu novada jaunsargi devās pārgājienā ziemas apstākļos. Jaunsargu instruktors Jānis Rakstiņš uzsver, ka šim pārbaudījumam ar uzdevumiem gatavojās nopietni, tostarp neizpalika sagatavošanās laiks, lai ar jaunsargiem pārrunātu svarīgus jautājumus, piemēram, par atbilstoša apģērba, apavu, ekipējuma izvēli.

Foto – jaunsargi pie Bērzpils pamatskolas pirms došanās pārgājienā. Katrai tautai valstiskums ir un būs svarīgs visos laikos, īpaši to izjūtam tagad, kad pasauli pirmdienas vēlā vakarā satricināja Krievijas prezidenta Vladimira Putina vēstījums par “tautas republiku” neatkarības atzīšanu. Otrdienas rītā sekoja Latvijas Valsts prezidenta, Saeimas priekšsēdētājas, Ministru prezidenta un ārlietu ministra paziņojums, kurā pausta solidaritāte Ukrainas tautai, kā arī nelokāms atbalsts Ukrainas brīvībai, suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai. V.Putins ceturtdien agri no rīta pavēstīja, ka Krievija ir sākusi militāru operāciju Ukrainā, un aicināja Ukrainas armiju "nolikt ieročus".

Valsts ceļi un pilsētu ielas daudzviet brūk kopā

Tas, ka pēc ziemas Latvijas ceļus klāj bedres, ir ierasta lieta, kas nevienu nepārsteidz. Savukārt šogad, tuvojoties pavasarim, situācija ir krietni bēdīgāka, jo īpaši nepastāvīgo laika apstākļu dēļ, kad sals nepārtraukti mijas ar atkusni, valsts ceļu un pilsētu ielu asfalta segums daudzviet burtiski brūk kopā. Jāpiebilst, ka gan uz valsts ceļiem, gan arī šo trešdien Balvos ir uzsākti lielāko bedru remontdarbi. Masveida bedrīšu remontdarbi plānoti, kad iestāsies siltāki laika apstākļi.

Apciemo mākslinieku un pasniedz diplomu

Uz Salaspili pie novadnieka un mākslinieka Pētera Džigura aizvadītajā nedēļā devās Balvu Novada muzeja direktore Iveta Supe un Balvu pilsētas pārvaldniece Maruta Castrova, lai pasniegtu laureāta diplomu par dalību konkursā-izstādē “Mana Ziemeļlatgale” un mūža ieguldījumu.

Vislabākie kadri izdodas nejauši

Balvu novada Bērnu un jauniešu centrā (BNBJC) šajā mācību gadā darbu uzsāka jauns interešu izglītības pulciņš, kurā skolēni apgūst fotomākslu, uzlabojot savas fotografēšanas iemaņas. Pulciņa vadītāja Agnese Puļča dalās ar šī mākslas veida noslēpumiem, palīdzot skolēniem ieraudzīt labākos kadrus un tos prasmīgi iemūžināt fotogrāfijās.

Jaunietis no Medņevas uzvar vēstniecības rīkotajā viktorīnā

EMĪLS ŠMITS no Balvu novada Medņevas mācās 12.klasē Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolā Rēzeknē. Viņš saņēma godam nopelnīto balvu, izcīnot pirmo vietu viktorīnā par ASV un tās attiecībām ar Latviju.

vadi

Veiksmes prognoze


.