1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Mums ir, ko rādīt!

Līdz 28.aprīlim Baltinavas muzejā skatāma izstāde par Briežuciema pagastu. Tie ir gan pagasta iedzīvotāju rokām tapušie rokdarbi, sarakstītās grāmatas, gleznas, fotogrāfijas, medību trofejas un daudzi citi eksponāti, kas ļauj iepazīt pagasta iedzīvotāju ikdienu un hobijus.

“Nav izvēles, izturēsim!”

Šonedēļ 12.klašu audzēkņiem sākās eksāmenu laiks –  valsts pārbaudes darbi par vispārējās vidējās izglītības ieguvi. Balvu novada Izglītības pārvaldes vadītāja Inese Circene informēja, ka šajā mācību gadā 12.klasi absolvēs 154 jaunieši: “Noskaņojums ir pozitīvs, kaut gan jāatzīst, ka Covid-19 laiks  iecirtis robus skolēnu zināšanās. Par to liecināja arī 3. un 6.klašu diagnosticējošo pārbaudes darbu rezultāti.”

Ko esam spējīgi piedāvāt, tas jāņem par labu

Jau trīs nedēļas visa pasaule līdzdzīvo notikumiem Ukrainā, kur joprojām nerimst karadarbība. Vienaldzīga šādā brīdī nespēj palikt arī Latvija – pašvaldības rīko sapulces un pārrunā darbības shēmas, tiek vākti ziedojumi, uzņemti bēgļi. Kā tas viss notiek un vai esam gatavi šādai situācijai, par to saruna ar Balvu sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sekretāru Jāni Bubnovu.

Palīdzība ukraiņiem ceļo arī no Baltinavas!

Ne tikai citviet Latvijā, bet arī mūspusē iedzīvotāji dara visu iespējamo, lai šajā grūtajā brīdī sniegtu palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem, kur norisinās aktīva karadarbība. Šo otrdien pirmā pirmās nepieciešamības preču ziedojumu krava Ukrainas kara bēgļiem tika nokomplektēta arī Baltinavā, kuru aizveda uz “Latvijas Sarkano Krustu” Balvos, bet tālāk krava mēros ceļu uz Rīgu.

Dziesmas vieno

Sestdien Balvu Kultūras un atpūtas centrā pēc divu gadu pārtraukuma uz skatuves kāpa astoņi vokālie ansambļi, kuri latviešu, krievu un latgaliešu valodā apliecināja, ka dziesmas vieno. Skatītājiem kultūras darba vadītāja Iveta Tiltiņa atgādināja, ka novadā ir 21 vokālais ansamblis, tostarp trīs bērnu kolektīvi: “Pārējie objektīvu iemeslu dēļ nepiedalās. Gribas ticēt, ka atgriezīsimies ierastajās sliedēs, bet tas prasīs laiku.”

vadi

Veiksmes prognoze


.