1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Ziedonis

Metālu nodod metāllūžņos, pārējais – nabadzības dēļ…

Netālu no Baltinavas esošajā Slobodas ciemā uzmanību piesaista kāds īpašums, kura pagalms burtiski pārkrauts ar dažnedažādiem atkritumiem un citām mantām. Pirmais jautājums, kas rodas, to visu redzot,- kā šādos apstākļos var dzīvot un vai vispār tur kāds dzīvo? Tomēr dzīvo gan! Kā stāsta mājas iemītnieks VALĒRIJS TARAŅENKO, viņš savāktos metālizstrādājumus nodod metāllūžņos, bet viss pārējais mājup atstiepts nabadzības dēļ.

 

Lai labi izskatās un gardi ražo

Ar Lauka dienas demonstrējumu noslēdzās vairākkārt pētītā tēma par jauno, kraupja izturīgo ābeļu šķirņu pārbaudi dažādos Latvijas reģionos. Demonstrējumā piedalījās arī zemnieku saimniecība “Ievulejas” Susāju pagastā, kur galvenais dārzu saimnieks ir Valērijs Romanovs.

“Dod, Dieviņ, otram dot...”

Līdz šim populārākā Gada balva Balvu novadā saistās ar uzņēmējdarbību, tagad tai pievienojusies Ziemeļlatgales nevalstisko organizāciju Gada balva, ko pasniedza Ziemeļlatgales NVO pasākumā, svinīgajā ceremonijā “Sprēslīca”, kas piektdien, 22.aprīlī, notika Balvu Kultūras un atpūtas centrā – pirmajā šādā pasākumā Ziemeļlatgalē! Bet cerams, ne pēdējā.

“Andri, slēdzam pagastu ciet, un viss...”

Emocionālā un saspringtā gaisotnē, ik pa laikam izskanot apvainojumiem, 20.aprīlī noritēja pagasta iedzīvotāju, pārvaldes vadītāja un novada vadības izbraukuma sapulce Lazdulejā. Sapulces rosinātāji bija paši lazdulejieši – viņi vēlējās izrunāt sasāpējušās problēmas un rast tām risinājumu.

Būs vai nebūs skola Vīksnā?

Pagājušajā nedēļā Balvu novada pašvaldības vadība tikās ar Vīksnas un Lazdulejas pagastu iedzīvotājiem. Sāpīgs jautājums, ko apsprieda Vīksnas Tautas namā, bija par Stacijas pamatskolas Vīksnas skolas filiāles likteni – būt vai nebūt?

vadi

Veiksmes prognoze


.