1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Ziedonis

“Mamma kā dziesma”

Brīvdienās daudzviet Latvijā, tostarp mūspusē, aizvadīti Māmiņu dienai veltīti pasākumi. Sestdien Tilžas Kultūras un vēstures namā koncertā “Mamma kā dziesma” godināja māmiņas, kā arī nosvinēja vokālā ansambļa “Rasas” 10 darbības gadus.

Balvos uzstādītas jaunas videonovērošanas kameras

Katru dienu Balvos un citviet mūspusē varam redzēt patrulējam Balvu novada pašvaldības policijas un Valsts policijas darbiniekus. Likumsargu fiziska klātbūtne ielās un uz ceļiem ir ļoti svarīga, bet ne mazāk būtisku darbu ikdienā veic uzstādītās pašvaldībai piederošās videonovērošanas kameras, kas ir nozīmīgs palīgs likumpārkāpumu atklāšanā un potenciālu noziedzīgu nodarījumu novēršanā. Turklāt nupat nesen Balvu pilsētā kļuvis par divām šādām kamerām vairāk, kas uzstādītas Pilsoņu un Raiņa ielu krustojumā (veikala “Beta” apkārtnē) un Lāča dārzā.

Pašpārvalde – maza valsts ar saviem noteikumiem

5.maijā Balvu novada Bērnu un jauniešu centrā (BNBJC) pasākumā “Kafija ar politiķiem” Balvu un Viļakas skolēni kopā ar novada domes deputātiem sprieda par jauniešiem aktuālajām problēmām. Strādājot darba grupās pēc “Pasaules kafejnīcas” metodes, viņi sprieda par tādām tēmām kā: “Skolēnu pašpārvalde kā līdzdalības trenažieris”, “Skolēnu pašpārvalde kā iespēja sadarboties ar NVO”, “Skolēnu pašpārvalde un sadarbība ar pašvaldības iestādēm”, “Kur skolēnu pašpārvaldei meklēt resursus?”, “Kādi ir pašpārvaldes bonusi?”. Aktivitātē iesaistījās novada domes deputātes Sandra Kindzule, Aija Mežale, Ruta Cibule, Sandra Kapteine, Marija Duļbinska, kā arī interešu izglītības metodiķe Ilona Salmane.

Par godu Latvijai!

Svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 32. gadadienu, Baltinavā aizvadīts tautastērpu gājiens “Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai!”, turklāt tajā piedalījās arī kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Viņi pamodās karā

Karš Ukrainā turpinās jau trešo mēnesi. Latvijā oficiāli reģistrēto kara bēgļu skaits pārsniedz vismaz 25 tūkstošus cilvēku. Zināms skaits bēgļu ienācis arī Balvu novadā. Pateicīgi jūtas tie, kuri svešumā atrod sev mājokli un arī darbu. Jau pāris nedēļas Balvos dzīvo un strādā ukraiņu ģimene, kur kopā ir triju paaudžu cilvēki.

vadi

Veiksmes prognoze


.