1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Jadviga, Laura

Viņi pamodās karā

Karš Ukrainā turpinās jau trešo mēnesi. Latvijā oficiāli reģistrēto kara bēgļu skaits pārsniedz vismaz 25 tūkstošus cilvēku. Zināms skaits bēgļu ienācis arī Balvu novadā. Pateicīgi jūtas tie, kuri svešumā atrod sev mājokli un arī darbu. Jau pāris nedēļas Balvos dzīvo un strādā ukraiņu ģimene, kur kopā ir triju paaudžu cilvēki.

Māja ar saules paneļiem un stāstu

Laikā, kad valstī iestājusies enerģētiskā krīze, kas draud ar sniega bumbas efektu, daudzi aizdomājas par jauniem enerģijas avotiem, bet citi tos jau veiksmīgi izmanto. Braucot uz Kārsavu no Viļakas, Medņevas pagastā, netālu no ceļa atrodas lauku māja ar saules paneļiem uz jumta. “Ceļmalās” dzīvo FELICIJA un STAŅISLAVS LOGINI. Pagasta pārvaldnieks teic: “Vietējie, bet ir dzīvojuši un strādājuši ārzemēs.”

Ceļā pošas izbraukuma busiņš “Škladu burgers”

No konkursā “Laukiem būt!” šogad iesniegtajām 47 biznesa idejām par naudas balvām finālā sacentās 18 jauniešu piedāvātie projekti trīs kategorijās. Kategorijā “Nelauksaimniecība/pakalpojumi” 3.vietu ieguva Intas Rozītes no Balvu novada iesniegtā ideja – izbraukuma busiņš “Škladu burgers”.

Uzsākti seši pārkāpuma procesi, izņemtas desmit elektroniskās cigaretes

Valsts policija, sadarbojoties ar kinologiem un dienesta suņiem, regulāri rīko reidus izglītības iestādēs, lai atklātu un novērstu dažādu apreibinošo un aizliegto vielu lietošanu skolēnu vidū.

Vai publiskas talkas vairs nav modē?

Piecpadsmitajā Lielajā talkā kopumā Latvijā bija pieteiktas 1214 talkas vietas. No tām 1001 publiskās atkritumu savākšanas un labiekārtošanas talka un 213 SOLO talkas, tostarp DUO un ģimenes talkas. Ziemeļlatgalē, arī Balvos talkoja daudzviet, tostarp pie Balvu ezera slūžām un Vecajā parkā.

vadi

Veiksmes prognoze


.