1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Laine, Raimonds, Vilnis

Lai bērnu dvēselēs valda miers

20.maijā Balvu Kultūras un atpūtas centrā pēc ilgāka pārtraukuma uz Ziemeļlatgales lūgšanu brokastīm pulcējās garīdznieki, novada pašvaldības pārstāvji, uzņēmēji, lauksaimnieki, kultūras darbinieki, kā arī Ukrainas bēgļu pārstāvji un vienkārši iedzīvotāji, kuru sirdīs mājo Dievs un vēlme palīdzēt. Šogad Lūgšanu brokastu dalībnieki ziedoja līdzekļus bērniem, tostarp mazajiem Ukrainas bēgļiem, lai ar dažādām radošām aktivitātēm, mākslas un mūzikas palīdzību stiprinātu bērnu garu šajā trauksmainajā laikā.

Nevis iznīcināt, bet pārvietot

Balvu novada Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē deputāti iepazinās arī ar Kultūras pārvaldes vadītājas Rudītes Krūmiņas sagatavoto informāciju par iespējamo pieminekļu pārvietošanu. Šo jautājumu aktualizēja deputāti Jānis Vancāns un Ruta Cibule, pieļaujot, ka pienācis laiks pārvietot padomju okupāciju un Sarkano armiju slavinošus pieminekļus.

Kliegt gribas – kauna traips!

Pagājušajā nedēļā Balvu novada Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē deputāti uzklausīja aktuālu informāciju, tostarp par situāciju Balvu pilsētas stadionā un tālāko rīcību. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

Kultūras kanona vērti!

Nav šaubu, ka Maija dziedājumi turpina būt neatņemama Ziemeļlatgales cilvēku garīgās vertikāles simbols un lepnums. Ne velti 2021.gada 4.decembrī Viļakā Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte Balvu Centrālās bibliotēkas direktorei Rutai Cibulei pasniedza apliecinājumu par “Maija dziedājumu pie ciemu krustiem Ziemeļlatgalē” iekļaušanu Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā.

Viļakas ugunsdzēsējiem – 115

Šo otrdien apritēja 157.gadadiena kopš ugunsdzēsības dienesta izveides Latvijā. Par godu šim vēsturiskajam notikumam, kā arī atzīmējot Ugunsdzēsēju un glābēju dienu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) visā valstī rīkoja Atvērto durvju dienu. Tikmēr īpaši nozīmīga šī diena bija VUGD Latgales reģiona brigādes Balvu daļas Viļakas posteņa kolektīvam, kas svinīgā svētku gaisotnē atskatījās 115 gadu tālā pagātnē, kad Viļakas ugunsdzēsēji steidzās uz pirmajiem izsaukumiem.

vadi

Veiksmes prognoze


.