1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Laine, Raimonds, Vilnis

“Labs nāk ar gaidīšanu...”

Vasarsvētku dievkalpojumā Balvu Evaņģēliski luteriskās draudzes prāvests Mārtiņš Vaickovskis atzina, ka bērnībā, esot dievkalpojumos, dažreiz šķitis, ka sprediķi ir par garu, īpaši svētkos: “Bet Dievs kaut kā palīdzēja. Viņš deva pacietību. Tā arī mums – gan pieaugušajiem, gan bērniem – Dievs dod pacietību šajā pasaulē. Mums taču tā ir vajadzīga vienam pret otru, kā arī tad, kad pēc kaut kā ilgojamies. Ne velti ir teiciens, – labs nāk ar gaidīšanu...”

“Vēders saka pukš, atkal esmu tukšs”

Pirms Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltītā koncerta “Mana bērnība. Mana ģimene. Manas mājas. Mans spēks!” Balvu Kultūras un atpūtas centrā deju studijas “Terpsihora” vadītāja Līga Moroza-Ušacka spriežot, kādi ir mūsdienu bērni, zināja teikt, ka viņi ir fantastiski un talantīgi. Viņa nekļūdījās, par ko liecināja bērnu un vecāku smaidi, skaļas ovācijas un pat prieka asaras.

Godina trimdas kultūras darbinieku Miķeli Bukšu

1.jūnijā Merkuzīnes kapos un Plešovā aizvadīts  piemiņas pasākums, kur 110. jubilejā godināja literatūras un kultūras vēsturnieku, valodnieku un publicistu Miķeli Bukšu. Viņš bija viens no ievērojamākajiem latgaliešu trimdas kultūras darbiniekiem.

Mazliet vairāk, mazliet labāk

Mācību gadam tuvojoties izskaņai, 30.maijā Balvu Kultūras un atpūtas centrā vienkopus aicināja novada centīgākos, talantīgākos un aktīvākos skolēnus un viņu pedagogus, kuri savas skolas un Balvu novada vārdam likuši ieskanēties skaļāk un tālāk. Pasākumā godināja skolēnus par sasniegumiem mācību olimpiādēs, zinātniski pētniecisko darbu lasījumos, valsts, reģiona, novada un starptautiskajos konkursos un sacensībās, kā arī pedagogus par savu audzēkņu virzīšanu izcilībai. Par pasākuma muzikālo noformējumu parūpējās pūtēju orķestris “Balvi” kopā ar diriģentu Egonu Salmani, kā arī PII “Sienāzītis” audzēkne Roberta Strazda.

Ar skatu un garšu uz paradīzi

28.maijā visā Latvijā, tostarp mūspusē, aizritēja Baznīcu nakts. Plašu un interesantu programmu izbaudīja interesenti, kuri apmeklēja Viļakas Jēzus sirds Romas katoļu baznīcu, kur neizpalika Maija dziedājumi, dievkalpojums, koncerti, ekskursijas, izstādes atklāšana un pat paradīzes ēdiena degustācija.

vadi

Veiksmes prognoze


.