1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Brīvdienu piedāvājums “Kotiņu” ražotnē

Jau devīto gadu tūrisma speciālisti sadarbībā ar lauku uzņēmējiem februārī piedāvā dažādas brīvdienu aktivitātes, aicinot ciemos un ļaujot iepazīties ar savu sētu, ražotni un nodarbošanos. Iedzīvotāji pieraduši un ļaujas šai tradīcijai, jo šādas brīvdienu ekskursijas ir saturīgs laika pavadīšanas veids, lai pašu acīm skatītu, kā strādā Balvu novada ļaudis.

Paldies par darbu, Jāni!

Negaidītu pavērsienu trešdien notikušajā Tautsaimniecības un vides komitejas sēdē piedzīvoja tās priekšsēdētājs Jānis Trupovnieks. Pirms sēdes komitejas darba kārtība tika papildināta ar vairākiem jautājumiem, no kuriem viens bija par Jāņa Trupovnieka atbrīvošanu no komitejas vadītāja amata. Ar četrām balsīm ‘par’, ‘pret’ – nav, ‘atturas’ – nav (J.Trupovnieks balsojumā nepiedalījās), lēmums tika pieņemts.

Sola rēķināties ar Latgales interesēm

8.februārī Ministru prezidente Evika Siliņa, apmeklējot Ludzas un Balvu novadus, uzsvēra, ka valdība ņems vērā Latgales intereses un novadu specifiku, plānojot izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmā, vispārējās izglītības finansēšanā un citos jautājumos.

 

Balvos ledu frēzē kartingi

Sacensību dienā Balvu ezerā ledus bija vairāk nekā 30 centimetrus biezs, un kopumā bija patīkama ziemas diena, kas čempionāta dalībniekiem ļāva nodemonstrēt savu labāko sniegumu. Kā sporta sacensībās pienākas, katra kartingu čempionāta posma noslēgumā ikvienas sacensību klases labāko trijnieks tiek apbalvots arī ar medaļām. Attēlos redzami ziemas kartingi sacensībās Balvos gan no līdzjutēju, gan arī paša braucēja skatpunkta. Jāpiebilst, ka ziemas kartingi spēj attīstīt līdz 50 km/h lielu ātrumu. Tiesa, kā skaidro čempionāta organizators Mareks Astašovs, sacensībās ziemā maksimālais ātrums nav tik svarīgs, jo īpaši veidotās ledus trases taisnes nav garas, bet svarīgākais ir precīzi un maksimāli ātri, kā mēdz teikt, izfrēzēt trases līkumus. Savukārt vasaras kartingi spēj braukt līdz pat 80 km/h.

Baltinavā aizvadīts ziemas motokross

Aizvadītajā sestdienā Baltinavā tieši pēc desmit gadu pārtraukuma atgriezās lielais motokross, kur notika Latvijas čempionāta, Latvijas kausa un Latvijas Junioru čempionāta otrais posms ziemas motokrosā. Jāuzsver, ka sacensību organizators bija baltinavietis, motosportists VALTERS LOGINS, kurš apvienotajā KAR (kross ar radzēm) MX1 un KAR MX2 klašu braucienā guva pārliecinošas uzvaras abos braucienos un izcīnīja 1.vietu.

vadi

Veiksmes prognoze


.