1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
25-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Piepulcējas simtgadnieku pulkam

7.septembris Balvu novada Kubulu pagasta iedzīvotājai Jevgenijai Puhovai bija īpaši skaista un saviļņojoša diena, jo šajā datumā viņa svinēja savu 100.dzimšanas dienu. Gaviļniece kuplo sveicēju pulku savās mājās sagaidīja moža, smaidīga un labā garastāvoklī.

“Rogovkys dzejis vogā” uzvar Mārīte Slišāne

10.septembrī Rēzeknes novada Rogovkā notika pirmais dzejas slams latgaliski “Rogovkys dzejis voga”, kurā sacentās deviņi latgaliski rakstošie autori. Par uzvarētāju trijās sacensību kārtās žūrija un skatītāji atzina Mārīti Slišāni no Upītes.

 

“Mans tētis prot visu!”

Kopš 2010.gada septembra otrā svētdiena Latvijā ir Tēva diena, kad ir iespēja pievērst plašāku sabiedrības uzmanību tēva lomai bērna dzīvē un veicināt aktīvāku tēva iesaisti rūpēs par bērnu. Pagājušās nedēļās nogalē uz Tēva dienas aktivitātēm pirmo reizi aicināja Balvu Novada muzeja kolektīvs. Balvu sākumskolas prezidents Rinalds Ķerģis (foto) atklāja, ka dāvanu darina vislabākajam tētim Raivim pasaulē. 2.klases audzēknis atzina, ka viņam paticis savulaik ar tēti pavizināties smagajā auto. “Tehnika man patīk, turklāt ar tēti kopā strādājam garāžā,” pavēstīja prezidents.

Kopā lidos vēl augstāk un tālāk

7.septembrī Balvu novada Bērnu un jauniešu centrs (BNBJC) vēra durvis jaunai sezonai. Sezonas atklāšanas pasākumā pulciņu vadītāji bērnus un viņu vecākus iepazīstināja ar piedāvātajām interešu izglītības iespējām. Apmeklētāji paguva ne tikai izpētīt pulciņu sarakstu un aprunāties ar skolotājiem, bet arī piedalīties  radošajās darbnīcās, ieturēties ar karstmaizītēm un siltu tēju, noskatīties deju flešmobu un izmēģināt lielformāta spēles. Savukārt šo svarīgo notikumu atmiņā palīdzēja saglabāt fotostūrītī uzņemtās fotogrāfijas.

Atsevišķs gadījums vai pamats satraukumam?

“Cik droši mūsdienās atrasties uz ielas? Tāds jautājums radās pēc tam, kad uzzināju, ka sestdien  Viļakas pilsētā gaišā dienas laikā ar beisbola nūju piekauts cilvēks. Vainīgie aizbēguši un joprojām atrodoties uz brīvām kājām. Cilvēki šo atgadījumu apspriež un viens otram jautā, vai ir pamats justies nedroši? Jeb šis ir tikai izņēmuma gadījums?” satraucās redakcijai piezvanījusī pilsētas iedzīvotāja.

vadi

Veiksmes prognoze


.