1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Meklējot tīrāko formu klusās dabas žanram

10.septembrī Balvu Novada muzejā svinīgi atklāja Andra Kaļiņina izstādi “Klusā daba nav daba, bet ir”. To veido gleznas, kas iedvesmotas no klusās dabas žanra klasikas, bet mākslinieks runā par to ar konceptuālu pieeju. Izstāde būs skatāma līdz 28.oktobrim.

Dzimšanas dienu svin citādāk

9.septembrī apritēja 30 gadi kopš Balvu novada pašvaldības policijas dibināšanas, kas tālajā 1992.gadā bija viena no pirmajām pašvaldības policijām valstī. Jubilejas dienā novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs aicināja jubilārus uz tikšanos, lai sveiktu svētkos un pateiktos par ieguldīto darbu sabiedriskās kārtības uzturēšanā un nodrošināšanā. Savukārt paši gaviļnieki, vēloties dzimšanas dienu nosvinēt īpašāk, pēc svinīgās pieņemšanas piedalījās novada mācības stundā Balvu Centrālajā bibliotēkā, bet vēlāk ciemojās zemnieku saimniecībā “Kotiņi”, kā arī pārbaudīja kolektīva saliedētību un reaģēšanas spējas izlaušanās spēlē Upītē.

Piepulcējas simtgadnieku pulkam

7.septembris Balvu novada Kubulu pagasta iedzīvotājai Jevgenijai Puhovai bija īpaši skaista un saviļņojoša diena, jo šajā datumā viņa svinēja savu 100.dzimšanas dienu. Gaviļniece kuplo sveicēju pulku savās mājās sagaidīja moža, smaidīga un labā garastāvoklī.

“Rogovkys dzejis vogā” uzvar Mārīte Slišāne

10.septembrī Rēzeknes novada Rogovkā notika pirmais dzejas slams latgaliski “Rogovkys dzejis voga”, kurā sacentās deviņi latgaliski rakstošie autori. Par uzvarētāju trijās sacensību kārtās žūrija un skatītāji atzina Mārīti Slišāni no Upītes.

 

“Mans tētis prot visu!”

Kopš 2010.gada septembra otrā svētdiena Latvijā ir Tēva diena, kad ir iespēja pievērst plašāku sabiedrības uzmanību tēva lomai bērna dzīvē un veicināt aktīvāku tēva iesaisti rūpēs par bērnu. Pagājušās nedēļās nogalē uz Tēva dienas aktivitātēm pirmo reizi aicināja Balvu Novada muzeja kolektīvs. Balvu sākumskolas prezidents Rinalds Ķerģis (foto) atklāja, ka dāvanu darina vislabākajam tētim Raivim pasaulē. 2.klases audzēknis atzina, ka viņam paticis savulaik ar tēti pavizināties smagajā auto. “Tehnika man patīk, turklāt ar tēti kopā strādājam garāžā,” pavēstīja prezidents.

vadi

Veiksmes prognoze


.