1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
25-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Krišjāņu tautas namam – septiņdesmit

Novembris, lai arī gada tumšākais mēnesis, ir pilns skaistiem svētkiem. Arī Krišjāņu tautas namam novembrī nosvinēti septiņdesmit gadi, bet pašdarbniekiem – Laimas lauku kapelai – pieci.

 

“Tā nebūs vienmēr”

Latvijas 104.dzimšanas dienā mūspusē piešķīra rekordaugstu apbalvojumu skaitu – tos saņēma 36 darbarūķi (tostarp viena ģimene – pozitīvo iniciatīvu biedrības “Pro.ini” dibinātāji Ingūna un Aigars Andersoni). Tāpat vēsturē šī gada 18.novembris ieies ar vēl vismaz dažiem faktiem – sniegs nenobaidīja mūziķus koncertēt atpūtas centra laukumā; svētku sarīkojumu vadīja novadnieki – Latvijas Nacionālā teātra aktrise Sanita Paula un rakstnieks, deputāts Aldis Bukšs, bet sirsnīgo muzikālo uzvedumu sarūpēja Kubulu jauktais vokālais ansamblis.

Latvijai – 104!

Lāčplēša diena balveniešu un pilsētas ciemiņu atmiņās paliks kā patiesi emocionāli patriotiska, kuru spilgtināja vismaz trīs aktivitātes: ekumēniskais dievkalpojums Balvu luterāņu baznīcā; iespaidīgais lāpu gājiens, skanot bungām; atceres pasākums pie Latgales partizānu pulka kritušo pieminekļa ar pūtēju orķestra “Balvi” un mūziķa Mārtiņa Stroda līdzdalību.

Apmeklē piemiņas vietas visā Latgalē

11.novembrī notikumiem bagāta diena bija arī Zemessardzes 3.Latgales brigādes 36.kaujas atbalsta bataljona karavīriem, zemessargiem un civilajiem darbiniekiem, kur dienesta pienākumus pilda arī ne mazums Balvu novada iedzīvotāju.

Godina ar svecītēm, dzeju un stāstiem no biogrāfijas

Lāčplēša dienā, 11.novembra rītā, Priedaines kapos iededza svecītes Latvijas brīvības cīnītāju piemiņai.  Šajos kapos atdusas arī četri Lāčplēša ordeņa kavalieri. Vienam no viņiem – Latgales partizānu pulka kaprālim Jānim Bukātam – “TAKO Akmens” augustā uzstādīja meistara Vitālija Peļņas izgatavoto pieminekli. Šogad ar iedzīvotāju iniciatīvu un uzņēmēju atbalstu kapos veikti arī labiekārtošanas darbi.

vadi

Veiksmes prognoze


.