1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Ja grib darīt, tad var darīt jebkur

Jauns, gudrs, enerģisks un idejām bagāts jaunietis, kuram ir vēlme darīt savu dzimto vietu labāku – tieši tāds ir Vīksnas pagasta iedzīvotājs Lainis Pavlovskis, kurš pirms teju pieciem mēnešiem spēra drosmīgu soli un atvēra veikalu. “Vienmēr visiem esmu teicis, ka tas vairāk ir sava veida labdarības projekts, jo gribu, lai vietējiem ir labi, un pie reizes tā ir arī sava veida pārbaude pašam sev. Šis ciems man ir sirsniņā, un tas, kas mums virs veikala durvīm rakstīts “#parastaVīksnasromantika”, ir vienojošais, kā raksturojam dzīvi šeit, Vīksnā,” atklāj Lainis.

“Jādzied no sirds!”

23.februārī Balvu sākumskolas aktu zālē uz skatuves kāpa seši vokālie ansambļi, lai Balvu novada Bērnu un jauniešu centra organizētajā ikgadējā vokālās mūzikas konkursā “Balsis 2024” cīnītos par divām ceļazīmēm uz Latgales reģiona konkursu, kas notiks 5.martā Līvānos. Visaugstāko vērtējumu ieguva Lindas Vītolas vadītie kolektīvi – Tilžas pamatskolas vokālais ansamblis “Varbūt” un Balvu Mūzikas skolas 5.-9.klašu vokālais ansamblis.

Vai balveniešus "uzmeta"?

Trešdien Balvu novada vadība aizvadīja divas sanāksmes, lai spriestu par pārvaldības modeli nākotnē. Ja Kubulos izpildvaras vadība tikās ar pagastu pārvaldniekiem, tad Balvos kultūras pārvaldes sanāksmē piedalījās domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs. “Izvēlējos iet tur, kur ir mazāki dzīvības draudi,” viņš jokoja.

Vai Balvos dzīvo bagātākie cilvēki?

“Kāpēc ir tik liela degvielas cenu atšķirība starp Balvos un Gulbenē esošajām degvielas uzpildes stacijām? Kādā no rītiem braucu un redzēju, ka degvielas uzpildes stacijā “Viada” Gulbenē dīzeļdegviela maksāja 1,58 eiro litrā, bet Balvos – 1,66 eiro litrā. Savukārt degvielas uzpildes stacijā “Virši” Gulbenē dīzeļdegviela maksāja 1,59 eiro litrā, bet Balvos atkal dārgāk – 1,66 eiro litrā. Kāpēc tādas cenu atšķirības? Arī citās pilsētās esmu ievērojis, ka degvielas cenas ir mazākas nekā Balvos. Saprastu, ja starpība būtu viens vai divi centi, bet astoņi centi – tas ir par traku! Vai Balvos dzīvo paši bagātākie cilvēki?” jautā lasītājs.

Iedzīvotājiem šie pakalpojumi ir vajadzīgi

 

Satiksmes ministrija uzdevusi “Latvijas Pasta” padomei atkārtoti izvērtēt ieceri šogad slēgt vai reorganizēt 105 no 176 pasta nodaļām. Pastam pārmet sliktu komunikāciju, uzstājot, ka nepieciešams apturēt haotisko pasta nodaļu reorganizāciju un sākto procesu atkārtoti izvērtēt. Uzņēmuma vadība vajadzību samazināt nodaļu skaitu pamato ar to, ka mazinās pieprasījums pēc pasta pakalpojumiem un uzturēt tik daudzas nodaļas Latvijā nav finansiāli izdevīgi.

vadi

Veiksmes prognoze


.