1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Mēģina dzīvot no jauna. Bez mammas…

Dzīve pirms un pēc... Tā, raksturojot aizejošo gadu, teic balveniete Dace Pasičņika. 21.jūnija vakarā traģiskā autoavārijā, pildot darba pienākumus, pie Launkalnes gāja bojā viņas mamma, ārsta palīdze Iveta Pasičņika. Par notikušo traģēdiju Balvu Neatliekamās medicīniskās palīdzības kolēģi viens no otra uzzināja 21.jūnija vakarpusē. Taču šai ziņai negribējās ticēt, līdz kopējā WhatsApp grupā atnāca oficiāls paziņojums, ka traģiskā negadījumā mediķi zaudējuši Ivetu, bet vēl divi kolēģi nonākuši slimnīcā. Tas bija negaidīts trieciens visiem, jo Neatliekamās medicīniskās palīdzības Balvu punkta pastāvēšanas vēsturē šis bija pirmais gadījums, kad, pildot darba pienākumus, gāja bojā mediķis. Tobrīd visiem prātā bija viens jautājums – kāpēc? Uz to skaidras atbildes nav joprojām…

Atbalsta akciju “Dzirksteli Ukrainai!”

22.decembrī Balvos, laukumā pie kultūras un atpūtas centra, aizvadīts “Saulgriežu jampadracis” ar svētku tirdziņu, mūziku un jautrām rotaļām, kura laikā notika arī labdarības akcija “Dzirksteli Ukrainai”.

Lai raudienu vairāk!

Šonedēļ, atklājot Balvu slimnīcas dzemdību nodaļu jaunā izskatā, kas ir moderna, funkcionāla un patīkamāka māmiņām, jaundzimušajiem un mediķiem, klātesošie uzsvēra, ka tā ir visjaukākā dāvana Kristus dzimšanas svētkos. Dzemdību nodaļas vecākā vecmāte Inese Dažāne (foto – trešā no labās), uzrunājot klātesošos, sirsnīgi atzina: “Jā, mēs esam ļoti skaisti! Sakārtotai videi ir ļoti liela nozīme, jo līdz ar sakārtotu vidi arī mūsu dzīves sakārtojas. Neizsakāms prieks ir tas, ka mūsu pilsētā tiek saglabāta un pastāv dzemdību nodaļa. Uzskatu, ka tajā vietā, tajā pilsētā, kur ir dzemdību nodaļa, to pilsētu tiešām par uzskatīt par dzīvu.”

Sudarbē nodeg ģimenes māja

Pēc notikušās nelaimes ar Veltu Doļuku sazinājās Vectilžas pagasta pārvaldes vadītāja, informējot par iespēju saņemt atbalstu. Arī dažādas organizācijas publicējušas aicinājumus operatīvi palīdzēt ugunsgrēkā cietušajai ģimenei. “Latvijas Sarkanā Krusta” Balvu komiteja darījusi zināmu, ka jau gatavo atbalstu. Lai saņemtu precīzāku informāciju par iespēju palīdzēt, iedzīvotāji aicināti zvanīt Rudītei Krūmiņai (tālr. nr.: 28301540). Tikmēr labdarības organizācija “Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija” uzsver, kas ģimenei vispirms nepieciešams: meiteņu apģērbs un apavi (122 cm, 28.izmērs); zēnu apģērbs un apavi (128 cm, 32.izmērs); bērnu gultas; segas, spilveni, gultasveļa; mācību piederumi un kancelejas preces; mājsaimniecībā noderīgas preces. Marģera Ziemassvētku prieku noteikti uzlabotu arī iespēja uzstāties Ziemassvētku koncertā, kuram viņš ilgi gatavojās. Tāpēc puika ļoti priecātos par akordeonu ar 40 vai 60 basiem, kas ugunsgrēkā arī sadega… Bērniem visas iepriekšminētās mantas  nepieciešamas, lai varētu atsākt skolas gaitas. Ja ir iespēja palīdzēt ģimenei, sazinieties ar Santu Everti-Kašu (tālr. nr.: 25681252). Arī laikraksta “Vaduguns” kolektīvs aicina atsaukties ikvienu, kurš iespēju robežās var sniegt nepieciešamo palīdzību ugunsgrēkā cietušajai ģimenei. V.Doļukas bankas konta numurs: LV53UNLA0024004702371, vai zvaniet uz tālr. nr.: 28628241 (V.Doļuka) vai 20231457 (V.Doļukas dēls Artūrs).

Ikdienas un svētku mazie prieki

Daudzfunkcionālajā sociālo pakalpojumu centrā Vidzemes ielā, Balvos, sagaidot Ziemassvētkus, notiek dažādas aktivitātes, kas vērstas uz to, lai radītu svētku noskaņu ne tikai klientiem un darbiniekiem, bet arī citiem. Pakalpojumu centra vestibilā skatāma interesanta klientu darbiņu izstāde. Šeit var iegādāties arī suvenīrus un nelielas dāvaniņas svētkiem par ziedojumiem. Šonedēļ klienti un darbinieki pulcējās kopā, lai tuvinātu svētku mirkli, baudot mūziku un svētku cienastu. Tāpat šonedēļ novada izglītības pārvaldes speciālistiem centra vadība prezentēja jaunumu – spēļu komplektu, ko varētu piedāvāt skolām, kurās mācās bērni ar īpašām vajadzībām.

vadi

Veiksmes prognoze


.