1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rezultāti pārsteidz un iepriecina

Šis ir pirmais mācību gads pēc pandēmijas, kad mūzikas skolās atgriežas valsts konkursi instrumentu spēlē un vokālajā mākslā. Valsts konkurss notiek arī izglītības programmā “Vijoles (alta, čella, kontrabasa) spēle”. Šāda veida sacensība katrai instrumentu grupai norisinās reizi četros gados un zināmā mērā to var dēvēt par olimpiādi jaunajiem mūziķiem. Ar vislabākajiem panākumiem šoreiz izcēlās Balvu Mūzikas skolas audzēkņi – četri no viņiem izvirzīti konkursa finālam Rīgā. Viņiem pievienosies arī Viļakas Mūzikas skolas 2.klases audzēkne.

Atslēgvārds problēmām – komunikācijas trūkums

Turpinās Balvu novada vadības un pagastu pārvalžu rīkotās iedzīvotāju sapulces. Pagājušo trešdien īstas ugunskristības piedzīvoja Žīguru pagasta pārvaldes vadītājs Jevgenijs Žukovskis, kurš šajā amatā strādā vien gadu. Žīgurieši vienmēr bijuši sabiedriski aktīvi un sanāksmes apmeklējuši kuplā skaitā, un izņēmums nebija arī šī reize. Teju trīs stundas ilgajā sapulcē gāja karsti, jo jautājumu, ko uzdot pagasta pārvaldniekam un novada vadībai, iedzīvotājiem bija daudz.

Turamies visi!

Pagājušās darba nedēļas nogalē Balvu Kultūras un atpūtas centrā valdīja īpaši sportiska gaisotne – pēc pandēmijas ierobežojumiem Balvu novada pašvaldības svinīgajā apbalvošanas ceremonijā “Sporta laureāts 2022” sumināja tautas sportā labākos no labākajiem, izcilākos no izcilākajiem sportistiem. Kopā pieaugušie un jaunatnes sporta laureāti savā īpašumā ieguva divdesmit četras gada balvas.

Stāsts par Baltinavas slēpēm

Gada aukstākie mēneši ir laiks, kad no visas sirds izbaudīt ziemas priekus – slidot, ar ragaviņām traukties lejup no kalna un arī slēpot. Tieši jautājumā par slēpošanu ar laikraksta “Vaduguns” redakciju sazinājās Baltinavas iedzīvotāja. Lasītāja pastāstīja, ka, 2018.gadā slēdzot Baltinavas Kristīgo internātpamatskolu, tās rīcībā esošās mantas nodeva dažādām iestādēm, tajā skaitā Baltinavas vidusskolai. Likvidētās skolas pārziņā bija arī slēpes. Tomēr, kā stāsta iedzīvotāja, pēc izglītības iestādes slēgšanas tās kaut kur pazuda, bet vēl lielāks pārsteigums nāca nupat aizvadītajās dienās. Proti, iedzīvotāji pamanīja, ka vismaz daļa no šīm slēpēm turpat netālu no savām kādreizējām mājvietām – bijušās kristīgās internātpamatskolas apkārtnē – gluži vienkārši saspraustas zemē un ap tām apvilkta lente, lai norobežotu grāvi!

 

Salīdzina laiku ‘pirms’ un ‘pēc’

Pagājušo otrdien Viļakas pilsētas pārvaldē notika šogad pirmā novada domes vadības, deputātu un vadības sanāksme ar iedzīvotājiem. Kā tikšanās sākumā uzsvēra novada domes vadītājs Sergejs Maksimovs, viens no galvenajiem mērķiem ir braukt, paskatīties un parunāties, kas kurā pagastā un pilsētā notiek, jo, iespējams, ir problēmjautājumi, kas dažādu iemeslu dēļ nemaz nenonāk līdz pilsētas pārvaldniekam un novada domei, bet iedzīvotājiem ļoti svarīgi.

vadi

Veiksmes prognoze


.