1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Tūrismam nav robežu

Aizvadītajās brīvdienās baudījām ziemu Ziemeļlatgalē, bet šonedēļ pie pankūku bļodām atzīmējām gavēņa sākumu jeb Aizgavēni. Atgriežoties pie akcijas “Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē”, jāteic, ka tā norisinās jau astoto gadu. Un šogad patiesi bija ļoti ziemīga.

Atrod līķi ar miesas bojājumiem (24.02.2023.)

Aizvadītajās brīvdienās attēlā redzamajā mājā Balvos, Kalna ielā (aiz autoostas), tika atrasts vīrieša līķis. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

“Slēpošanā tā neiet krastā”

Sestdien, spītējot laika apstākļiem, Šķilbēnu pagasta Balkanos startēja vairāk nekā trīsdesmit sportisti, lai cīnītos Balvu novada čempionātā distanču slēpošanā. Tiesnesis Pēteris Vancāns atgādināja, ka šoziem tās ir otrās oficiālās sacensības, bet jau šo svētdien sporta sezonu noslēgs ar slēpošanu Balkanu apļu čempionātā.

Astoņi drosmīgi baskāji

Puteņainajā sestdienā Briežuciema pagastā aicināja tikties drosminiekus, kuri gribētu piedalīties “baskāju skrējienā”. Katram pēc iespējām piedāvāja noskriet kādu distanci pa sniegu bez apaviem. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

Naudaskalnā top samuraju zobeni

Laikraksta “Vaduguns” pagājušajā numurā rakstījām par Balvu pagasta Naudaskalnā dzīvojošo mākslinieku un gleznu autoru ZINTI PURENU, rubrikā “Mana nedēļa” lūdzot pastāstīt, ar kādiem darbiem un pārdomām rit viņa dienas. Droši vien lielākā daļa lasītāju nezina, bet Z.Purens, šķiet, ir vienīgais Balvu novadā un viens no retajiem visā Latvijā, kurš paša rokām jau vairāk nekā 20 gadus izgatavo arī zobenus. Turklāt tie darināti nevis bezmērķīgā darba procesā bez īpaša vadmotīva, bet savu gala rotu iegūst, balstoties senās Japānas un samuraju kultūras zināšanās.

vadi

Veiksmes prognoze


.