1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Cik liela bija Lielā talka?

Sešpadsmitajā Lielajā talkā šogad kopumā tika pieteiktas 1139 talkas vietas, tostarp visos Balvu novada pagastos un pilsētās. Jāsecina, ka talkas, kādas tās bija pirms 10–15 gadiem, vairs nepulcē vienkopus talcinieku simtus, pat ne desmitus, kā tas, piemēram, bija sestdienas rītā Balvu pilsētas parkā.

Cerība uz olimpisko zeltu

21.aprīlī Balvu Valsts ģimnāzijas stadionos valdīja patiesi sportiska gaisotne. Ziemeļlatgales Sporta centra vadītājs Arnis Voika pirms “Olimpiskās dienas 2023” atklāšanas uzsvēra, ka starp deviņu skolu un divu pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem noteikti ir nākamie olimpieši. “Spilgts piemērs ir mūsu novadnieks Mārtiņš Jansons, kurš nesen izcīnīja Latvijas čempiona titulu volejbolā. Jāstrādā un jāiet uz mērķi,” viņš piebilda.

Uzbrūk ar beisbola nūju un šauj

14.aprīlī Balvu Profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas (BPVV) apkārtnē un, visticamāk, arī izglītības iestādes teritorijā (pie skolas internāta ēkas) notika ārkārtējs incidents. Proti, izvērtās konfliktsituācija, kurā bez skolai nepiederošām personām bija iesaistīti arī šīs skolas skolēni, turklāt tika izmantota beisbola nūja un ierocis (visticamāk, gāzes pistole), raidot no tā šāvienus cilvēku virzienā. Par laimi, nevienam nopietni miesas bojājumi nav nodarīti.

Saņem bruņutransportierus “Patria”

Pagājušajā nedēļā Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes 31.kājnieku bataljons, kura štābs atrodas Alūksnē un kur dienesta pienākumus pilda arī zemessargi un profesionālā dienesta karavīri no Balvu novada, saņēma pirmos trīs pilnīgi jaunus bruņutransportierus “Patria XA-300” 6x6. Plānots, ka šogad bataljona štāba teritorijā ieripos vēl sešas šādas jaudīgas un modernas tehnikas vienības, bet vēlāk – arī divi “Patria” komandvadības bruņutransportieri.

Aicina ciemos pirmklasniekus

Aprīlī Balvu Mākslas skolā norisinājās vairākas Mākslas dienām veltītas aktivitātes. Kopš mēneša sākuma pie mācību iestādes apskatāms vides objekts “Opārta ilūzijas”. No 14.aprīļa līdz 18.maijam skolas izstāžu zālē būs izstādīti simpozija “Marks Rotko 2016” dalībnieces Erdmutes Blahas (Vācija) gleznu izstāde “Abstrakcijas”, bet Balvu Novada muzejā – Daugavpils Marka Rotko mākslas centra un galerijas “Sivia” vadītāja Māra Čakčas personālizstādes darbi. 24.aprīlī interesentiem būs iespēja tikties ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studiju programmu “Apģērba dizains un tehnoloģija”, “Interjera dizains” un “Dizains” programmu vadītājiem un studentiem, bet 12.maijā  ikviens novada iedzīvotājs aicināts uz mākslas skolas Atvērto durvju dienu ar iespēju piedalīties radošajās darbnīcās, kā arī apskatīt ZIB izstādi “Jāpaskatās”. Dažādās mākslas dienu aktivitātēs visa mēneša  garumā savus audzēkņus iesaista arī skolas pedagogi. Savukārt pirmklasnieki, kuri vēl tikai izvēlas, vai kļūt par mākslas skolas audzēkņiem, šonedēļ varēja tuvāk iepazīt šo mācību iestādi.

vadi

Veiksmes prognoze


.