1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Georgs, Jurģis, Juris

Lai kariete nepārtop par ķirbi!

Aizvadītās brīvdienas balveniešus un pilsētas viesus priecēja gan ar jauku un pasakainu laiku, gan ar dažnedažādām aktivitātēm – lauku labumu tirdziņu, Muzeju nakti, suņu pastaigu un treniņa laukuma atklāšanu, gan ar zirgu parādi. “Izrādās, cilvēki mums ir, turklāt smaidīgi un aktīvi,” secināja visi aptaujātie, novēlot, lai turpmākās vasaras aktivitātes ir tikpat spilgtas un aizraujošas: “Lai kariete nepārvēršas par ķirbi, zirgi – par pelēm un drēbes nezaudē spožumu...”

Cik labi, ka man mamma ir...

Svētdien, kā arī visas šīs nedēļas garumā daudzviet Latvijā, tostarp Balvu sākumskolā, godināja un vēl godinās gan ģimenes, gan māmiņas. Atgādinām, ka Mātes dienu Latvijā svin maija otrajā svētdienā, līdz ar to svinību datums katru gadu mainās, bet Starptautisko ģimenes dienu atzīmē 15.maijā.

“Tas ir uzbrukums mūsu valstij un valodai!”

2021.gada 18.novembrī, kad Latvija svinēja savu 103.dzimšanas dienu, Balvu novada vēstures lapās tika ierakstīti unikāli un vēsturiski fakti. Proti, tika svinīgi atklātas vairākas ceļa zīmes, kurās Balvu novada nosaukums lasāms gan latviešu, gan arī latgaliešu valodā. Diemžēl pavisam nesen, pirms valsts svētkiem 4.maijā, viens no latgaliešu valodas uzrakstiem, kas atrodas uz ceļa zīmes, iebraucot no Gulbenes puses, tika aizpūsts ar baltu krāsu.

Ik rītu mostas ar domu – dēls jāatrod!

Šī bija viena no retajām reizēm manā žurnālistes darbā, kad, jau ejot uz interviju, zināju, ka būs jāraud. Zināju, cik grūti būs runāt, zināju, cik sirdi plosošās atmiņās būs jādalās manai sarunbiedrei Guntai Dzintarei. Balvu bērnudārza “Sienāzītis” pirmsskolas skolotājai šī Mātes diena un audzināmās grupas svētku koncerts būs lielākais pārbaudījums, kāds vien mammai var būt – pirmie svētki bez sava mīļotā un vienīgā dēla klātbūtnes, mīļiem vārdiem un apskāvieniem. Pirmie svētki izmisumā, ar milzīgu tukšumu sirdī un joprojām neatbildētu jautājumu, – kāpēc?

Vai mēs esam bagāti?

Līdz 22.maijam Balvu Kultūras un atpūtas centra dienvidu zālē ikvienam interesentam ir iespēja aplūkot Latvijas Nacionālā arhīva izstādi “Veltījums Neatkarības deklarācijai”. “Mūspuses toreizējie deputāti Juris Cibulis, Kazimirs Šļakota un Andris Līgotnis bija to 138 deputātu skaitā, kuri 1990.gada 4.maijā balsoja par neatkarības atjaunošanu,” atgādināja Balvu Novada muzeja vēsturniece Ruta Akmentiņa.

vadi

Veiksmes prognoze


.