1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Bauda dabu un pārgājiena prieku

Pasaules nūjošanas dienā, 21.maijā, biedrības “Nūjot prieks” vadītāja Inta Ozola organizēja pirmo nūjotāju un citu interesentu pārgājienu pa “Zaļo ceļu” posmā Kubuli – Žīguri. Balstoties uz pirmo veiksmīgo pieredzi, biedrības vadītāja cer to iedibināt kā tradīciju.

“Galvas nost!”

Ar smaidiem, spēlēm, radošām un izzinošām aktivitātēm aizvadīti Balvu Centrālās bibliotēkas dārza svētki “Alise grāmatu zemē”. Lai arī sarkanā kāravu karaliene solīja: “Galvas nost!”, jāsecina, ka galarezultātā arī viņa atmaiga. Un patiesi cietušo nebija, tikai smaidīgie un laimīgie...

Kur palikušas madaras, pīpenes, dzeltenais āboliņš...

Dabas skaitīšana jeb Latvijas pirmreizējā dabas vērtību inventarizācija noslēgusies. Pētot pļavas, purvus, upes, mežus, upes un ezerus, piejūras un iekšzemes  kāpas, alas un iežu atsegumus kopumā 1,3 miljonu hektāru platībā, ir iegūti pilnīgākie dati par Latvijas dabu valsts vēsturē, tostarp dabiskajām pļavām, – informē Dabas aizsardzības pārvalde.

Rūpējas par Slavītu kapiem

“Dievs jau nav tikai baznīcā, Viņš ir visur. Galvenais ir nedarīt otram sliktu. Tad, kad citi iet uz baznīcu, es – uz kapiem,” teic lazdukalniete LŪCIJA KĻAVIŅA, kura labprātīgi uzņēmusies rūpes par Slavītu kapsētu.

Demogrāfiskais sprādziens Viļakā

Pagājušās vasaras nogalē, kā jokoja biedrības “MTÜ Klubi Eesti Karavan” (Tallina, Igaunija) vadītāji, iedzīvotāju skaits Viļakas pilsētā dubultojās. Kā nu ne, ja četras dienas tur pavadīja 280 ekipāžas no Igaunijas, Polijas, Latvijas, Lietuvas un Somijas, turklāt neizpalika dažādas aktivitātes.

vadi

Veiksmes prognoze


.