1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Ko darīt ar nokaltušām rabarberu lapām?

Kopš senseniem laikiem dzirdēts ieteikums, ka rabarberus drīkst ēst tikai līdz Jāņiem. Šis ieteikums domāts galvenokārt tāpēc, ka pēc Jāņiem rabarberos palielinās skābeņskābes koncentrācija. Turklāt šogad daudzos Latvijas reģionos ilgstoši nebija lietus, kas noveda pie zemes izžūšanas un augu nokalšanas.

Atklāj septīto joku grāmatu

Uz pirmssvētku noskaņu viļņa Krišjāņos, kā 22.jūnija vakarā pavēstīja literāts, tulkotājs, žurnālists un izglītības darbinieks Juris Cibulis, atklāta grāmata “Grozno kuorta”, turklāt stāstnieku un teicēju saietā “Citi zina labāk”.

Cīnās, uzvar un krāj pieredzi

Vienlaikus ar daudzu citu sporta veidu pasākumiem uz futbola zaļajiem laukumiem neatlaidīgi cīnās, trenējas un krāj pieredzi arī mūspuses jaunie futbolisti. Kā jaunajiem talantiem veicas?

Kā vasaras saulgriežus ielīgoja Kubulos

Līgo svētki ielīgoti un nolīgoti. Nosvinēta arī Jāņu diena. Citviet skaļāk, citviet klusāk. Citviet kuplākā, citviet šaurākā līgotāju pulciņā. Ielīgošanai bija gatavojušies arī Kubulu pagastā, kur kultūras darba organizatore bija padomājusi gan par svētku noformējumu, gan priekšnesumiem, pat Jāņu alu, kvasu un sieru, ko tirgoja citu pagastu ļaudis. Jā, līgotāju bija pamaz, jo vietējā skoliņā notika izlaidums.  Vai nu tikai tas?! Tie, kas neatnāca, paši vainīgi.

Zem ozola kuplajiem zariem

Šķiet, vieni no pirmajiem novadā pirmdien, 19.jūnijā, Jāņus ielīgoja Balvu Teritoriālā invalīdu biedrība. Turklāt viņi bija sagatavojuši arī apdziedāšanas dziesmas, ko uz savas ādas dabūja izbaudīt novada domes priekšsēdētājs, domes darbinieki un deputāti, pat Izglītības ministrijas pārstāvji, kas todien darba vizītē apmeklēja Balvus.

vadi

Veiksmes prognoze


.