1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-04-2024
Vārdadienas šodien: Alfs, Bernadeta, Mintauts

“Dievs, šķīstī Latviju”

Aizvadītā nedēļa, sākot ar sportiskām cīņām pilsētu un pagastu sporta spēlēs Krišjāņos, aizritēja Balvu novada svētku zīmē. To dziesmu svētku atskaņu koncertā “Kopā augšup. Vēlreiz” apstiprināja novada vadītājs Sergejs Maksimovs: “Baznīckungi teica, ka svētki iesākās ar dievkalpojumu. Un viņiem ir taisnība! Krišjānieši teica: “Nē, nē! Mēs iesākām ar sporta svētkiem.” Un viņiem ir taisnība! Viļakas ļaudis teica, ka svētki iesākās ar koncertu Viļakas baznīcā. Un viņiem ir taisnība! Svētki ir it visur, kur mēs jūtamies piederīgi.”

“Skats uz Eiropu”

Briežuciema pagasta Cērpenes ciemā (virzienā uz Rekovu, netālu no krustojuma ar ceļu uz Balviem) atrodas attēlos redzamā autobusu pieturvieta. Iedzīvotāji stāsta, ka ceļa posmu, kur atrodas pieturvieta, pavisam nesen remontēja, bet pašu pieturvietu līdz galam gan nesalaboja.

Kurš balvā saņems dārza ķerru?

Piektdien, 14.jūlijā, Baltinavā notika netradicionālās zemnieku saimniecību un saimniecību apvienību komandu sporta spēles, kurās dalībnieki sacentās Baltinavas pagasta un Ziemeļlatgales Sporta centra sagatavotajās disciplīnās. Pēc veiksmīgiem vai mazāk veiksmīgiem startiem sekoja balle līdz rīta gaismai.

Starp dārza un savas dzīves puķēm

Briežuciema pagasta iedzīvotāja LĪGA PUNDURE Balvu novada svētkos aicināta saņemt Balvu novada domes Pateicības rakstu par pilsonisko un sabiedrisko aktivitāti un ieguldījumu uzņēmējdarbības attīstībā Balvu novadā. Līga teica, ka jūtas patīkami pārsteigta, ka beidzot ir pamanīta un novērtēta. Viņa strādā arī cilvēku priekam.

Daba dara savu, bet vasarai nepiestāv kritika

Jau kopš maija sākuma līdz jūnija pirmās dekādes beigām nokrišņu daudzums daudzos Latvijas novados bija ievērojami mazāks par normu, un dārzu un lauku saimnieki situāciju raksturoja kā ekstremālu. Arī vēlāk  situācija īpaši nemainījās, izņemot atsevišķas lokālas lietusgāzes. Tiesa, ir teritorijas, kur lietus nolijis arī visai pamatīgi. Speciālisti prognozēja, ka visu šo vasaru saglabāsies augsta gaisa temperatūra ar visai mazu nokrišņu daudzumu. Tuvojas jūlija vidus, – kādi izskatās dārzi un lauki un kas notiek ar ražu?

vadi

Veiksmes prognoze


.