1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Par divām dzemdību nodaļām mazāk

Izvērtējot Pasaules bankas datus un secinājumus, kā arī priekšlikumus par izmaiņām slimnīcu tīkla stiprināšanai un pacientu drošības uzlabošanai stacionāros, nolemts Latvijā slēgt divas dzemdību nodaļas.
Nodaļu Balvos, novirzot dzemdētājas uz Rēzeknes vai Madonas slimnīcām.
Nodaļu Dobelē, novirzot dzemdētājas uz Jelgavas pilsētas slimnīcu.
Vienlaikus slimnīcās sola stiprināt neatliekamās palīdzības nodaļas, saglabājot citus profilus.
Līdzšinējais dzemdību skaits Balvu dzemdību nodaļā :
2021. gadā – 215,
2022.gadā – 216,
2023. gadā uz 1. augustu – 109.

 

Caur ēkšķiem uz zvaigznēm

Jūlija nogalē Tilžā ikgadējā Balvu novada atklātajā šaha turnīrā pie galdiņiem sēdās trīsdesmit šahisti, lai divās dienās apliecinātu savas prasmes populārā stratēģijas galda spēlē, kas pazīstama visā pasaulē. Sacensību galvenais tiesnesis Anatolijs Jasinskis, spriežot par šahistu sastāvu, atzina, ka gaidāmas spraigas cīņas.

Cilvēki viensētās, dziļos laukos

Pārsteigumu teātra draugiem bija sarūpējuši Balvu pagasta ļaudis, uzaicinot ciemos Lielvārdes teātra kolektīvu, lai pagasta centrā pie vietējo dēvētā ‘ezeriņa’ priecētu ar iestudējumu. Izrādes laikā pēcpusdienā gan apmācās un sijāja lietus, taču laika apstākļi  netraucēja aktieriem spēlēt un skatītājiem sekot līdzi notiekošajam.

Ar dziesmām uzrunā dvēseli

Aizvadītās nedēļas nogalē Bēržu draudzes svētki iesākās ar Kišu ģimenes koncertu skaisti pušķotā baznīcā. Dziesmu vārdi un melodija piepildīja klausītāju sirdis ar prieku un dažubrīd acis – ar asarām.

“Lai kustība iedvesmo!”

Aizvadītajā sestdienā Tilžas pagasta svētki aizritēja sportiskā garā, turklāt tos vēl jestrāk paspilgtināja sieviešu deju kopu festivāla “Spīganu dejas 2023” pašdarbnieces no Valkas, Cēsīm, Madonas, Ludzas un Balvu novadiem.

vadi

Veiksmes prognoze


.