1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Protestē pie Saeimas, ministrijas un Brīvības pieminekļa

“Pārdodu sevi, lai varētu samaksāt par elektrību!” Ar šādiem vārdiem, rakstītiem uz baltas lapas, Baltinavas pagasta Slobodas ciema iedzīvotāja LĪGA SLIŠĀNE pagājušajā piektdienā devās pie Saeimas nama, Finanšu ministrijas un Brīvības pieminekļa Rīgā, lai protestētu pret lielajām elektrības cenām. Jāpiebilst, ka ar likumsargiem akcijas rīkotājai nekādu problēmu nebija. Gluži pretēji, - kāds policijas darbinieks pat parādīja īsāko ceļu līdz Brīvības piemineklim!

"Mana sirds Viļakai"

4. un 5.augustā Viļakas 730-gades svētku kulminācija noslēdzās ar pasākumu cikla “Mana sirds Viļakai” dažnedažādām aktivitātēm. Atklājot uz Viļakas ezera salas jauno vides objektu “Baltā sirds”, prāvests Guntars Skutels pirms dievkalpojuma uzsvēra, ka šis ir gadsimtiem nebijis notikums, jo savulaik uz salas atradās kapela: “Dievkalpojumi tolaik notika vairākas stundas, turklāt mūki nedrīkstēja sarunāties. Vai mēs šodien to spētu?”

Ar skatu nākotnē

Šonedēļ izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša darba vizītē ciemojās Baltinavas vidusskolā, Balvu Valsts ģimnāzijā un Balvu Profesionālajā un vispārizglītojošajā vidusskolā, lai pārrunātu iecerēto izglītības reformu, kad stāsies spēkā jaunās prasības. Lai arī IZM piedāvātos risinājumus valdībai izskatīšanai nodos 15.augustā, ministre konkrētas atbildes nesniedza, kādas iespējamās izmaiņas gaidāmas Ziemeļlatgalē.

Absolvē valsts aizsardzības mācības nometni

No 1. līdz 23.jūlijam Jaunsardzes centrs Nacionālo bruņoto spēku militārajā bāzē “Lāčusils” pirmo reizi organizēja 23 dienu valsts aizsardzības mācības aprobācijas nometni, kuru veiksmīgi pabeidza 48 izglītojamie. Starp šiem jauniešiem bija arī Balvu Profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas audzēknis DANIELS LAURENOVS.

Par divām dzemdību nodaļām mazāk

Izvērtējot Pasaules bankas datus un secinājumus, kā arī priekšlikumus par izmaiņām slimnīcu tīkla stiprināšanai un pacientu drošības uzlabošanai stacionāros, nolemts Latvijā slēgt divas dzemdību nodaļas.
Nodaļu Balvos, novirzot dzemdētājas uz Rēzeknes vai Madonas slimnīcām.
Nodaļu Dobelē, novirzot dzemdētājas uz Jelgavas pilsētas slimnīcu.
Vienlaikus slimnīcās sola stiprināt neatliekamās palīdzības nodaļas, saglabājot citus profilus.
Līdzšinējais dzemdību skaits Balvu dzemdību nodaļā :
2021. gadā – 215,
2022.gadā – 216,
2023. gadā uz 1. augustu – 109.

 

vadi

Veiksmes prognoze


.