1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-07-2024
Vārdadienas šodien: Dita, Marta

Pārstrādās un uzglabās jaunā mājā

Vasaras pašā pilnbriedā laukos pamazām viens darbs nomaina otru, kas jau klusiņām vēsta, kāda varētu būt gaidāmā ogu, augļu vai dārzeņu raža. Ar saimnieces palīdzību šoreiz nedaudz ieskatīsimies saimniecībā “Stabļovas ķiploks”, kur šajā sezonā ILZE un JURIS SUPES kopā ar bērniem audzē ķiplokus 0,8 ha un ķirbjus 0,2 ha platībā.

 

Vai nākamgad būs zirga pļaujmašīna?

Pēterdienā Briežuciemā pulcējās ļaudis, lai pēc sešu gadu pārtraukuma startētu pļaušanas sacensībās, kas, kā sprieda tautas nama vadītāja Zita Mežale, saucamas kā pļaušanas meistarklase. Aleksandrs Pakalnīts, kurš klātesošajiem ierādīja, kā kapināma izkapts jeb latgaliešu mēlē ‘kuļt’, pavēstīja, ka nākamgad balvā vajadzētu būt zirga pļaujmašīnai. “Piekrītam,” smaidot piekrita pļāvēji.

Godina Nemitīgās Palīdzības Dievmāti

Aizvadītās ceturtdienas pēcpusdienā tuvākas un tālākas apkaimes ļaudis, saules dāsnā siltuma pavadīti, devās uz Augustovas Romas katoļu baznīcu, lai kopā ar draudzes prāvestu Oļģertu Misjūnu, priesteri Fēliksu Šneveli, kurš arī savulaik kalpojis šajā draudzē, un jauniesvētīto priesteri Jāni Lempu svinētu Nemitīgās Palīdzības Dievmātes svētkus.

Meklē vīrieti!

 

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo EMĪLU LAGANOVSKI. 1997.gadā dzimušais vīrietis pēdējo reizi bija sasniedzams šī gada 19.jūnijā, kurš, iespējams, var atrasties arī Nīderlandē vai kādā citā Eiropas Savienības valstī.
Valsts policija aicina aplūkot vīrieša fotogrāfiju un atsaukties ikvienu, kurš zina viņa iespējamo atrašanās vietu, zvanot pa tālruņa numuru 110!

 

Cipars, cipars, komatiņš

27.jūnijā Balvu novada domē Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunais priekšnieks Raimonds Lapiņš tikās ar Balvu novada domes amatpersonām, lai pārrunātu novadam aktuālās statistikas vajadzības un informētu par jaunajiem CSP datu projektiem. Lūgts komentāru, kā, viņaprāt, beigtos populārais skaitāmpantiņš “Punktiņš, punktiņš, komatiņš”, ja to pārfrāzētu “Cipars, cipars, komatiņš”, R.Lapiņš atjokoja, ka galarezultātā tāpat sanāktu cilvēciņš.

Juristi
vadi

Veiksmes prognoze


.