1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Neērtības ērtību labad!

7.jūnijā Balvu novada pašvaldība noslēdza līgumu par Balvu Mākslas skolas ēkas energoefektivitātes paaugstināšanu, kas paredz siltināšanas darbus, jumta, logu un ārdurvju nomaiņu, iekšējās siltumapgādes un elektroapgādes sistēmu izbūvi, kā arī citus darbus. Skolas direktore Elita Teilāne cer, ka nākamgad janvārī kolektīvs atgriezīsies izremontētā skolā.

Laiks pagājis, bet progresa nav?

Šogad aprīļa beigās rakstījām par divām neapdzīvotām mājām Lazdukalna pagasta Skujetnieku ciema Liepu ielā. “Gribu jautāt pagasta pārvaldei, ko viņi plāno darīt ar izgāztuvi šajā īpašumā? Pavasaros no turienes čūskas bariem lien ārā! Ar to nav iespējams sadzīvot!” neapmierināts par valdošo nekārtību bija kāds vietējais iedzīvotājs.

Neviens nepalika, gaisā karājoties

Zinību diena Balvu novada lielākajā skolā aizritēja gan emocionālā, gan sportiskā gaisotnē. To atklāja Balvu sākumskolas pašpārvaldes prezidents Rinalds Ķerģis un Hugo Ušackis, kuri skolas iekšpagalmā virtuozi iebrauca kvadricikla mugurā. Puiši, tāpat kā Balvu sākumskolas direktore Larisa Krištopanova, ‘labrīt’ teica 465 audzēkņiem.

Garšu un sajūtu piedzīvojums

Par interesantu un gaidītu tradīciju kļuvušas “Mājas kafejnīcu dienas”, kas jau vairākus gadus notiek arī Balvu novadā. Dienas, kas līdzinās svētkiem un augusta izskaņā notiek  māju pagalmos, zem ābelēm, pie ezera un tamlīdzīgās vietās dabā, kur ir klāti galdiņi un saimnieki aicina nobaudīt uz vietas viņu pašu gatavotus siltus ēdienus. Vienlaikus tā ir iespēja iepazīties ar pašiem saimniekiem un redzēt, kur viņi dzīvo, ar ko nodarbojas, kā iekārto un izmanto sev piederošus īpašumus.

Lai skaists rudens un zemniekiem labvēlīgi laika apstākļi!

Rudens tuvums nepārprotami atgādina, ka mainās lauku darbu cēlieni. Tā tas bijis un būs, ka agri pavasarī skrējiens sākas un turpinās līdz ražas novākšanai, un tad atkal jauni plāni, sējumi un cerība, ka gads nākamais nebūs pārāk skops.

vadi

Veiksmes prognoze


.