1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-07-2024
Vārdadienas šodien: Dita, Marta

“Tas ir fenomens – mūsu skatītāji”

VII Starptautiskais klasiskās dramaturģijas amatierteātru festivāls “Ķiršu dārzs”, kas norisinājās trīs dienas Balvos, atmiņās paliks ar dažnedažādām aktivitātēm, kur emocijas sita augstu vilni. Aktieri skatītājus fascinēja ne tikai uz skatuves, bet arī Balvu ielās, īpašus mirkļus uzburot noslēguma pasākumā “Gaisma Teātra ielā”.

Kļūst par Latvijas čempionu ložu šaušanā

 

30.jūnijā trīs “Ziemeļlatgales Sporta centra” sportisti piedalījās Latvijas čempionātā ložu šaušanā. Par valsts čempionu šaušanā ar pneimatisko šauteni (PŠ) vīriešiem kļuva Didzis Aleksāns (attēlā – vidū), uzrādot sporta meistaram atbilstošu rezultātu. Tikmēr vingrinājumā “MIX – PŠ” Didzis kopā ar Gunitu Šakinu izcīnīja 5.vietu 20 komandu konkurencē. Savukārt vingrinājumā “PŠ-60” Gunita ierindojās 26.vietā, bet Samanta Jugane ieguva 16.vietu 32 dalībnieču konkurencē.

 

Par vētras postījumiem

Pagājusi nedēļa, kopš Latviju atsevišķās vietās pāršalca pamatīga vētra. Tomēr Valsts meža dienesta darbinieki atgādina, ka vēja lauztie, gāztie un izšūpotie koki var radīt palielinātu bīstamību, tādēļ aicina iedzīvotājus nedoties mežā, kur nesen plosījusies vētra.

“Krišjāņiem jākļūst par Latgales joku galvaspilsētu”

Pagājušās nedēļas nogalē Krišjāņu pagasta svētki ieies vēsturē ar divām pirmizrādēm. Kā nu ne, ja gadskārtējā stāstnieku un teicēju saietā “Citi labāk zina” atklāja jauno joku un anekdošu grāmatu “Ai kū saslymi, ai tū juozaārstej!” un grafikas dizaineres Lāsmas Liepiņas izstādi “Krišjāņu vērtību spēks”.

Pagaidām vēl sajūta kā atvaļinājumā

“Mans ceļš dzimtsarakstos sākās 1986.gada 6.janvārī, Zvaigznes dienā. Un 38 gadu garumā esmu ar prieku darījusi savu darāmo un jutusies pašā dzīves viducītī, tik tuvu līdzās Laimei, Mīlestībai, Priekam… Jā – arī sāpēm! Nu saku jums visiem paldies! Ko tālāk? Vējš matos! Visi ceļi vaļā! Dzīvē ir bezgala daudz vēl neizbaudītā!” – šādus atvadu vārdus jūnija sākumā darba kolēģiem un paziņām teica Balvu novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Svetlana Novika. Kopš dienas, kad viņa atstāja vadītājas kabinetu dzimtsarakstu nodaļā, jau pagājis mēnesis. Kā jūtas cilvēks, kurš pēc aktīvām darba gaitām pēkšņi kļuvis brīvs kā putns lidojumā? Par to saruna ar Svetlanu.

Juristi
vadi

Veiksmes prognoze


.