1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
25-04-2024
Vārdadienas šodien: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Balveniete nosvin simtgadi

Sestdien, 4.novembrī, pie jaukas privātmājas, kas atrodas pie Balvu pilsētas stadiona, piestāja novada vadītājs Sergejs Maksimovs ar kundzi Žannu, pilsētas pārvaldniece Maruta Castrova, lai skaistajā dzīves jubilejā apsveiktu balvenieti Olgu Baranovu. Taujāta, vai arī futbolu uzspēlē, simtgadniece atsmēja, piebilstot: “Lai sporto mazmazbērni.” Ar skumjām un asarām acīs viņa piebilda, ka mūžības ceļos ir pavadījusi savu meitu: “Mans lielākais lepnums ir mazbērni Mairita un Kaspars, mazmazbērni Rihards un Emīlija.”

Kur vēl caurspīdīgāk?

Oktobra nogalē Balvu novada domes sēdē deputāti akceptēja lēmumprojektu par izmaiņām Balvu novada Vēlēšanu komisijas sastāvā, ievēlot Ilonu Ločmeli par Balvu novada Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju ar 2023.gada 1.novembri.

Baltinavā izgriež bīstamos kokus

 

Aptuveni pirms nedēļas gadījās būt Baltinavā, kad ceļinieki gar tranzīta ielas malām izgrieza bīstamos kokus. Tagad Baltinavā tranzīta ielas līkumā kļuvis daudz gaišāks. Iespējams, arī drošāks vētras laikā. Jādomā, ka arī krauķiem būs mazāk vietu, kur vīt ligzdas un piemētāt apkārtni ar zariem.

 

Līdz laikam...

Oktobra nogalē Balvu un Bērzpils pagastu iedzīvotājiem notika seminārs par ugunsdrošību. Lai papildinātu savas zināšanas par ugunsdrošību mājās, ceļā un darbā, 27.oktobrī uz semināru Naudaskalna Tautas namā bija aicināti Balvu pagasta iedzīvotāji, kas pasākumu apmeklēja kuplā skaitā.

Viena vietā – uzreiz trīs!

Neierasti priecīgi un emocionāli šis pirmdienas rīts iesākās “Vaduguns” redakcijā, jo saņēmām kādu īpašu ziņu. 30.oktobrī Vidzemes slimnīcas dzemdību nodaļā Valmierā pasaulē nākuši baltinaviešu Ilzes un Braena Bartulānu trīnīši – trīs braši puiši vārdā Evans, Stefans un Neitans! Šis notikums ir svētki ne vien pašiem laimīgajiem vecākiem un viņu ģimenēm, bet arī visiem novada iedzīvotājiem, jo pirmo reizi bijušā Balvu rajona, tagad novada, vēsturē esam sagaidījuši trīnīšus.

Baltinaviešu Ilzes un Braena Bartulānu trīņi pasaulē ieradās 30.oktobra rītā ar minūtes intervālu – plkst. 8.48, plkst. 8.49 un plkst. 8.50. Vecākais no jaundzimušajiem piedzimstot svēra 2056 gramus un bija 46 centimetrus garš, vidējais – 1772 gramus un bija 43cm garš, savukārt jaunākais brālītis svēra 1934 gramus un bija 46 centimetrus garš. Pēc piedzimšanas Evans, Stefans un Eitans ievietoti speciālos inkubatoros, kur uzņem enerģiju un spēku. Jaunie vecāki mierina, – satraukumam nav pamata, tā ir ierasta procedūra – visi trīs puikas elpo paši, ēd no pudelītes un gatavi drīzumā posties mājās. Ilze un Braens izmanto katru brīdi, kad ir iespēja atnākt pie saviem mazuļiem, samīļot viņus un pateikt, cik ļoti mamma, tētis un lielā māsa Aleksa viņus mīl!

vadi

Veiksmes prognoze


.