1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
17-05-2024
Vārdadienas šodien: Salvis, Selva, Venta

Piestāj simtgades stacijās

Līgo dienas priekšvakarā Stacijas pamatskolā valdīja emocionāla gaisotne un atmiņu stāsti. Simtgades pasākumā skolas direktore Ruta Bukša neslēpa, ka ir priecīga, satraukta un neizsakāmi lepna par to, ka klātesošie ir atnākuši un atbraukuši uz pieturu, kas saucas Stacijas skola. Viņa 185 absolventus un vagonu ar ciemiņiem aicināja doties braucienā pa skolas vēstures stacijām.

Ar lāzera superstaru griež bērzu

Viņai piemīt aizrautība un patīk darīt interesantus darbus. Radošums, jaunu ideju pārsteigums un izdošanās prieks. Tas raksturo Balvu novadā, lauku vidē dzīvojošo Elīnu Kalniņu, kura savu hobija aizrautību tagad noformējusi ar preču zīmi un ražojumus piedāvā vairākos veikaliņos. Elīna ir arī jauno uzņēmēju konkursa “Laukiem būt” dalībniece. Laikraksts viņu aicināja uz sarunu, lai uzzinātu, kā top koka izstrādājumi. 

Saulgriežu mirkļu burvība

Īsi pirms saulgriežiem fotogrāfa Māra Šļivkas rīkotajā “Ziedu tērpu veidošanas pasākumā” divas ģimenes Alūksnē, Tempļa kalna pakājē, rīkoja radošu fotosesiju, pirms tam strādājot un domājot, lai šis mirklis izgaismotos burvīgā esības priekā.

“Tas ir miljons!”

3.maijā pie Balvu Valsts ģimnāzijas svinīgi atklāja rekonstruēto sporta stadionu. Skolas direktore Inese Paidere, uzrunājot klātesošos, citēja Imantu Ziedoni: “Kad bērni apkārt, tad ir kaut kā drošāk./ Cik otrādi! Pat tad, ja nevar tie/ mūs aizstāvēt, tu jūties tomēr možāk,/ tu jūties stiprāk, kad tev vajag iet.” Viņa uzsvēra, ka šajos vārdos ielikta ļoti liela patiesība: “Ja pašvaldība domā par skolām, tad tas ir miljons!”

Karogs jātur godā!

Sestdien visā Latvijā atzīmēsim Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, turklāt jau ceturto gadu valsts iedzīvotāji aicināti svinēt Baltā galdauta svētkus – paceļot valsts karogu, pulcējoties pie balti klātiem galdiem, kavējoties atmiņās par izšķirošajiem notikumiem 1990.gada maijā un nospraužot nākotnes mērķus stiprākai Latvijai tās nākamajā simtgadē. Viestura ordeņa kavalieri Domicellu Punduri šonedēļ sastapām pie privātmājas, kur viņa dzīvo. “Auklēju mazmazmeitiņu Adriānu (6 mēneši), bet bērni dosies sēt burkānus,” viņa paskaidroja.

vadi

Veiksmes prognoze


.