1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
03-05-2024
Vārdadienas šodien: Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Sauc, kā gribi, skaistumu nesabojāsi

Vasarai piestāv ziedu krāšņums, kam ir visdažādākie akcenti. Ziedi dārzā, mājas priekštelpā, gar nama sienu, arī kā rota, priecējot novada pašvaldības namu.  Prasmīga to audzētāja un pavairotāja Rugājos ir mājsaimniece Tatjana Kočāne. Viņu dārza plašumā līdz pat meža ielokam aug gan acij, gan arī vēderam noderīgi stādījumi. Kādi ir šīs dārzkopes noslēpumi, centās izdibināt laikraksts “Vaduguns”.

Bezceļu braucēji satiekas Rugājos

22. un 23.jūnijā Rugāju novada Medņu trasē notika trofi reida apļu seriāla “Can-Am Trophy Latvia Kauss 2019” otrais posms.

Piestāj simtgades stacijās

Līgo dienas priekšvakarā Stacijas pamatskolā valdīja emocionāla gaisotne un atmiņu stāsti. Simtgades pasākumā skolas direktore Ruta Bukša neslēpa, ka ir priecīga, satraukta un neizsakāmi lepna par to, ka klātesošie ir atnākuši un atbraukuši uz pieturu, kas saucas Stacijas skola. Viņa 185 absolventus un vagonu ar ciemiņiem aicināja doties braucienā pa skolas vēstures stacijām.

Ar lāzera superstaru griež bērzu

Viņai piemīt aizrautība un patīk darīt interesantus darbus. Radošums, jaunu ideju pārsteigums un izdošanās prieks. Tas raksturo Balvu novadā, lauku vidē dzīvojošo Elīnu Kalniņu, kura savu hobija aizrautību tagad noformējusi ar preču zīmi un ražojumus piedāvā vairākos veikaliņos. Elīna ir arī jauno uzņēmēju konkursa “Laukiem būt” dalībniece. Laikraksts viņu aicināja uz sarunu, lai uzzinātu, kā top koka izstrādājumi. 

Saulgriežu mirkļu burvība

Īsi pirms saulgriežiem fotogrāfa Māra Šļivkas rīkotajā “Ziedu tērpu veidošanas pasākumā” divas ģimenes Alūksnē, Tempļa kalna pakājē, rīkoja radošu fotosesiju, pirms tam strādājot un domājot, lai šis mirklis izgaismotos burvīgā esības priekā.

vadi

Veiksmes prognoze


.