1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
29-04-2024
Vārdadienas šodien: Laine, Raimonds, Vilnis

Bērzkalnes pagastā lācis izposta bišu stropus

“Tā ir pirmā reize, kad manā bišu dravā ienāca lācis. Sākotnēji par šo faktu biju visnotaļ gandarīts. Savukārt, kad sāku apzināt četrkājainā ķepaiņa nodarītos materiālos zaudējumus, eiforija ātri vien pazuda,” stāsta Balvu pagasta iedzīvotājs JĀNIS FRĪDENBERGS, kurš aizvadītajās dienās piedzīvoja pagalam nepatīkamu pārsteigumu. Lācis pilnībā izpostīja viņam piederošos un mežā izvietotos astoņus bišu stropus, neskartus atstājot tikai divus. Nekas no izpostītā praktiski vairs nav atjaunojams.

Māgaliņa atgriežas pie savām "cipītēm"

Mārīte Slišāne no Viļakas novada Šķilbēnu pagasta Upītes pēc trim Rīgā pavadītiem gadiem atgriezusies tēva mājās un uzsākusi saimniecisko darbību, kuras mērķis ir dot iedzīvotājiem iespēju iegādāties bioloģiski audzētu mājputnu olas. Pēc izglītības būdama daiļdārzniece un filoloģe, viņa tādējādi realizē savas bērnības vīzijas. Mārīte saka: “Cilvēks ir laimīgs tikai tad, ja piepilda savu bērnības sapni. Un man tāds ir!”

Motokrosam svin pusgadsimtu

29.jūnijā “Baltā brieža” trasē pie Viļakas notika motosporta kluba “Motokruīzs” rīkotais Latvijas Junioru čempionāts, Latvijas Amatieru čempionāts un Retro motokross visām klasēm. Motokrosa dienā runas vīrs Ēriks Fogelis vairākkārt atgādināja, ka šogad 29.jūnijs ir nozīmīga diena, jo pirmās sacensības “Baltā brieža” trasē notika 1969.gada 28.septembrī, - tātad pirms 50 gadiem. Šogad uz sacensībām ieradās 164 dalībnieki, lai gan bija plānots virs diviem simtiem. “Tieši 29.jūnijā Madonā norisinājās Baltijas un Eiropas mēroga sacensības enduro motocikliem. Šajā pašā dienā notika Eiropas posms Igaunijā, Tartu. Tas ietekmēja dalībnieku skaitu mūsu sacensībās,” secina organizators Ēriks Eizāns.

 

Velomuzikanti finišē Upītē

2.jūlijā ar astoto koncertu šogad Upītē finišēja “Velomūzika 2019”. Atgādinām, ka astoņus gadus mūziķi, aktieri un līdzbraucēji min pedāļus un maina mūziku pret naktsmājām. Šogad devītajā braucienā velomūziķi izvēlējās savus ceļus un neceļus meklēt Latgalē. Ģitārists Aivars Vaišļa, mūziķis Kārlis Kazāks un Latvijas Nacionālā teātra aktieris Kaspars Zvīgulis klātesošos Upītes tautas namā pārsteidza ar patiesiem stāstiem un pārdomām par dzīvi, kā arī emocionālām dziesmām, tostarp latgaliešu valodā. Savas sajūtas velobraucienā viņi atspoguļoja arī dziesmā no krievu multfilmas “Brēmenes muzikanti” (foto).

Noslēgusies pirmā valsts aizsardzības mācības nometne

Noslēgusies pirmā valsts aizsardzības mācības nometne, kurā piedalījās 67 desmitās klases skolēni, kuri savā skolā apgūst šo mācību priekšmetu. No mūspuses skolām nometnē piedalījās 14 skolēni no Tilžas vidusskolas un Balvu Profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas.

vadi

Veiksmes prognoze


.