1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
03-05-2024
Vārdadienas šodien: Einārs, Ervīns, Klāvs

Piešķir meistarības apliecinājumus

18.jūlijā Rīgā, Latvijas Amatniecības kamerā (LAK), Mazajā ģildē, svinīgo Zeļļa zvērestu lasīja piecas Balvu Profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas (BPVV) absolventes - Alīna Logina, Elīna Kļanska, Agita Matule, Selīna Švāgere un Viola Garā. Šīs jaunietes, kuras 5. jūlijā sekmīgi nokārtoja sarežģīto LAK drēbnieka kvalifikācijas eksāmenu, Rīgā saņēma LAK Amata zeļļa diplomus par dāmu drēbnieka kvalifikācijas iegūšanu.

Kupravā svin svētkus

Pēdējā jūlija dienā Kupravas baznīcā pulcējās priesteri, draudze un ciemiņi, lai Svētajā Misē lūgtos par Latviju, tautu, laukiem, darba rokām, pūliņiem un klātesošajiem. Prāvests Staņislavs Prikulis atgādināja, ka kupraviešiem, kuru baznīcas aizbildnis ir Svētais Ignācijs no Lojolas, tā ir liela svētku diena. Turklāt 31.jūlijā dzimšanas dienu svin arī draudzes gans, priesteris  Fēlikss Šneveļs. Pēc Svētās Mises pie Kupravas baznīcas svinīgi pacēla sarkanbaltsarkano karogu, ko iesvētījis Rēzeknes - Aglonas diecēzes bīskaps J.Bulis. Zīmīgi, ka tēvzemieši Latgalei pērn un vēl šogad apņēmušies uzdāvināt 100 karogus. Saeimas deputāts Edmunds Teirumnieks sprieda, ka tik svinīgi kā Kupravā, karogs nav atklāts nekur.

Viļakā atklāj plenēra darbu izstādi

26.jūlijā Viļakas kultūras un radošo industriju centrā notika 3. starptautiskā glezniecības plenēra “Valdis Bušs 2019” darbu izstādes atklāšana.

Būt vai nebūt Tilžai

Sestdien Tilžas pagasta svētki, kas sākās ar makšķerēšanas sacensībām, noslēdzās ar pilngadnieku sveikšanu, koncertu un zaļumballi. Pagasta pārvaldniece Anna Bērziņa, tāpat kā vairums tilžēniešu un svētku viesu, bija vienisprāt, ka par svētku rozīnīti atzīstams kopienas teātra iestudējums “Breinuma līpa”.

Ar lūgšanām, dziesmām un mielastu svin draudzes svētkus

Aizvadītajā svētdienā Bēržu baznīcā, kas nosaukta par godu svētajai Annai, svinēja draudzes svētkus. Grēksūdzē uzklausīja un svētajā Misē klātesošos uzrunāja trīs priesteri – Oļģerts Misjūns, Renārs Birkovs un Ivars Vigulis.

vadi

Veiksmes prognoze


.