1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
03-05-2024
Vārdadienas šodien: Einārs, Ervīns, Klāvs

Ziemeļlatgales mednieku veiksmes

2. un 3.augustā Sēlpils pagasta Zvejnieklīcī notika  jau 21.mednieku festivāls “Minhauzens 2019”.  Festivāls ir notikums ne vien visas Latvijas mednieku dzīvē, bet interesants un aizraujošs pasākums līdzbraucējiem, mednieku atbalstītājiem un viņu ģimenes locekļiem. Šogad festivāla organizatori bija Latvijas Mednieku asociācija (LATMA) sadarbībā ar Salas novada pašvaldību un vietējo mednieku kolektīvu aktīvistiem. Brīvdabas estrāde ar dabas skatiem Daugavas krastos bija kā radīta vērienīgā pasākuma rīkošanai, kurš ik gadu pulcē ap sešiem tūkstošiem dalībnieku no visiem Latvijas novadiem.

 

“Viņiem ir, ko rādīt!”

Sestdien autovadītājiem, dodoties uz pirmo Viļakas novada autoru dziesmu koncertu “Mūsu dziesma”, bija jārēķinās ar gaidīšanu pie luksoforiem. “Nu gluži kā lielpilsētā,” sprieda nepacietīgākie. “Labs nāk ar gaidīšanu,” šķiet, nodomāja citi. Un nekļūdījās... 9.jūlija laikrakstā “Vaduguns” pasākuma organizators un idejas autors Māris Lāpāns secināja, ka, viņaprāt, līdz šim neviens nav apkopojis vietējo cilvēku devumu sabiedrībai, tāpēc radusies doma izveidot koncertprogrammu ar to autoru darbiem, kuri dzīvo Viļakas novadā, vai arī saknes nāk no tā. Izrādījās, ka šādu cilvēku nav mazums, par ko pārliecinājās koncerta apmeklētāji. Koncertu noslēdza soliste Dagmāra Laicāne (foto) ar Aiņa Šaicāna dziesmu “Maza, maza latvju zeme.”

 

Esi vesels - neesi atkarīgs!

No 29. jūlija līdz 4. augustam jau otro gadu biedrība “Ritineitis” sadarbībā ar Balvu novada pašvaldību rīkoja vasaras nometni jauniešiem “Esi vesels – neesi atkarīgs!”. Tās laikā divdesmit 14 līdz 18 gadu veci jaunieši sportoja, piedalījās pašizaugsmes nodarbībās un iesaistījās radošās aktivitātēs. Viens no galvenajiem nometnes mērķiem bija parādīt jauniešiem, ka atkarības mēdz būt ļoti dažādas, bet savas personības pilnveidošana palīdz būt brīvam no tām.

Pēdas, ko atstājam aiz sevis

Jūlija beigās Latgales kultūras centra izdevniecībā klajā nāca dzejnieces Venerandas Andžānes dzejas un atmiņu grāmata “Pēdas dzīves grāmatā”.  Tajā apkopota dzeja, dzejnieces pašas dzīves gājums, atmiņas, kā arī stāsti par Baltinavas novadu.  Rakstniecei, dzejniecei un bijušajai pedagoģei šī ir piektā grāmata. Iepriekš tapušas un izdotas grāmatas “Sadegšana” (1995), “Es braukšu tev līdzi” (2000), “Zvaigznes ēnā” (2006), “Ar basām kājām pa sirdi” (2011).

 

Vēlas zināt vairāk par savu pilsētu

27.jūlija vakarā Viļakas novada muzejs ikvienu aicināja doties izzinošā ekskursijā pa Viļakas pilsētas ielām. Izstaigājot pazīstamās vietas, dalībnieki pētīja senas fotogrāfijas, pildīja uzdevumus un minēja krustvārdu mīklu par pilsētas vēsturi. Viena no ekskursantiem piedāvātajām iespējām bija, apskatot senas fotogrāfijas, uzzināt, kas agrāk atradās katrā konkrētā vietā.

vadi

Veiksmes prognoze


.