1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
03-05-2024
Vārdadienas šodien: Einārs, Ervīns, Klāvs

Jaunieši nosvin Jaunatnes dienu

Pagājušajā piektdienā Starptautiskā Jaunatnes diena Balvos, kā jokoja tās organizatori, sākās ar pamatīgu atsvaidzinošu dušu jeb lietus gāzi. Lai arī pasākumu atklāja ar nelielu novēlošanos, neizpalika daudzveidīgās sportiskās aktivitātes, radošās darbnīcas, pašdarbnieku koncerts, kā arī svētku nagla – grupas “Tranzīts” uzstāšanās.

Ārēji pievilcīgs un draudzīgs pasākums

Šoreiz Rugāju novads bija izraudzīts par tikšanās vietu Eiroreģiona “Pleskava- Livonija” šī gada dienas norisei. Pasākumā tikās visu trīs Eiroreģiona dalībvalstu – Latvijas, Igaunijas un Krievijas - pašvaldību  vadība, kultūras darba speciālisti, notika meistardarbnīcas un amatierkolektīvu koncerts. Par spīti lietus brīžiem, pasākuma programma bija daudzveidīga. Viesu namā “Rūķīši” norisinājās arī svinīgā pieņemšana pie Rugāju novada domes priekšsēdētājas Sandras Kapteines.  Vakarpusē notika dalībnieku gājiens uz Rugāju parku un arī koncerts, kurā  ar krāšņiem un katrai valstij raksturīgiem priekšnesumiem uzstājās pašvaldību pašdarbības kolektīvi no Latvijas, Igaunijas un Krievijas.

Saulaina, pārdomāta un sirsnības piepildīta

Baltinavas novada svētki 10.augustā, kas bija veltīti Latvijā mazākā novada pastāvēšanas desmitajai gadadienai, starp daudzām lietainām un aukstām dienām bija Dieva un dabas lutināti  - saule dāsni dāvāja savu spožumu un siltumu gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem. Novada domes priekšsēdētāja SARMĪTE TABORE, uzrunājot klātesošos, teica: “Cilvēce savā mūžā ir iemācījusies pakļaut ūdeni, uguni un vēju, bet neviens nav iemācījies apturēt laiku. Desmit gados Baltinava ir attīstījusies un gājusi uz priekšu. Baltinavas novada moto: “Mazs novads lieliem darbiem!” apliecina novada būtību, cenšanos saglabāt savas tradīcijas, savu identitāti. Mīlestība pret darbu un savu novadu jūtama ik uz soļa.”

 

Jau atkal ceļā uz Aglonu

Šonedēļ uz Aglonu no mūspuses devās divas svētceļnieku grupas. Trešdien Šķilbēnu un Baltinavas draudžu svētceļnieku grupas vadītāja Rudīte Laganovska pastāstīja, ka svētceļojumu Šķilbēnos 6.augustā uzsāka 11 cilvēki, tostarp prāvests Staņislavs Prikulis. Otrajā dienā grupas sastāvs divkāršojās, bet galamērķī Aglonā, kā prognozēja Rudīte, nonāks vismaz 32 svētceļnieki. 

Viļaka jau sen to bija gaidījusi

Viļakas pilsētā turpinās vērienīgi iesāktie uzņēmuma “Latvijas Valsts ceļi” būvdarbi.  Pilsētas galvenā iela ir viens no reģionālā autoceļa Gulbene-Balvi-Viļaka-Krievijas robeža (Vientuļi) posmiem. Interesanti, ka  rakšanas darbu rezultātā Viļakā atrasta svarīga vēstures liecība – bruģis. Pagaidām tas glabājas, bet pilsētas vadībai jāpieņem lēmums, kur un kā  to izlietot. Darbdienas rit spraigi. Vienlaikus apjomīgie būvdarbi liek rēķināties pilsētas iedzīvotājiem un visiem, kuri brauc uz darbu vai arī tālāk uz Krieviju, jo braukšanas kustību regulē trīs luksofori.

vadi

Veiksmes prognoze


.