1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
03-05-2024
Vārdadienas šodien: Gints, Uvis

Metālkalējs jaunajā nojumē rādīs aroda prasmes

Šķilbēnietis Igors Trešutins vēlas saglabāt senās kalšanas tradīcijas un iepazīstināt cilvēkus ar kalēja aroda vēsturi un nozīmi mūsdienās. Viņš izveidojis nojumi, kurā varēs strādāt gan pats, gan uzņemt cilvēkus pēc ārkārtas stāvokļa beigām, lai interesenti kalēja darbu varētu iepazīt klātienē.

“Māmiņu skola ir vajadzīga!”

Pagājušās nedēļas nogalē Balvu slimnīcā atsākās “Māmiņu skolas” nodarbības jaunajiem vecākiem. Vecmāte Inese Dadžāne (foto - no labās) trīs topošajām māmiņām un diviem topošajiem tēviem stāstīja par grūtniecības un dzemdības niansēm, sniedzot vērtīgus padomus, lai viss noritētu veiksmīgi. “Māmiņu skola ir vajadzīga!” ir pārliecināta Linda no Gulbenes (foto - no kreisās).

Vai Latvija ir ‘banānu republika’?

Šonedēļ saņēmām vēstuli no balvenietes Ingas, kurā viņa jautā: “Vai varētu uzzināt, kas top pilsētas centrā aiz tirdzniecības vietas “Labais”? Vai tas nebojā Balvu kultūras nama tēlu? Vai remontdarbi ir saskaņoti būvvaldē, kas tur taps?”

Privātmājas pagalmā izaug neredzētas sēnes

Balvos, Bērzu ielā, privātmājas pagalmā pie akas šopavasar izaugušas trīs nepazīstamas sēnes. Mājas saimniece un avīzes lasītāja Anna “Vadugunij” atsūtīja sēņu foto, kas, pēc viņas domām, varētu būt zemestauku sēne, bet sieviete kļūdījās.

Sācies eksāmenu laiks

Otrdien 12.klašu skolēni visā Latvijā kārtoja angļu valodas eksāmena praktisko daļu, līdz ar to sāka 2019./2020.mācību gada eksāmenu sesiju. Angļu valodas eksāmenu Balvu Valsts ģimnāzijā (BVĢ) kārtoja 27 skolēni, tostarp viens Tilžas vidusskolas audzēknis. Šogad BVĢ absolvēs 31 skolēns.

 

vadi

Veiksmes prognoze


.